Megtudnátok mondani esetleg mi a hiba benne?
Készítenünk kell egy oop programot,amelyben beolvasunk és kiírunk egy tömböt. Módosítani kell a tömböt úgy,
hogy a benne lévő legkisebb számot a tömb elejére, a legnagyobb számot pedig a tömb végére helyezzük.Ki kell írni az így módosított tömböt is.
Én speciel első blikkre két dolgot nem értek benne. Az egyik ez a két rejtélyes sor, amibe a fordító is beleakad:
(a[i])[(i=)0] = min;
(a[i]).lenght-1 = max;
A másik, hogy ebben a programban mi az objektum-orientált – már persze magán a nyelven kívül, ami miatt muszáj egy osztályba tenned azt az egyetlen árva maint...
Nos én egyetem óta nem foglalkoztam C#-al, de azért pár meglátásom van:
1) A logika alapvetően hibás: attól, hogy a 0.elemnek megadod a minimumot még nem teleportálódik át az értéke oda és ha más érték van ott akkor felülírja azt (ua. a max-ra is igaz)
2) Teljesen hiányzik a hibakezelés, ha elszáll a program rossz input miatt, akkor lehal az egész.
Biztosan meg lehet oldani okosabban is, de így viszonylag egyszerű:
Nem teszteltem sokat, ha valami nem jó írj.
Abszolúte nem értek az OOP-hez, de egyre jobban élvezem... Egy kis ámokfutás:
Pardon, most látom, a tömb első, változatlan formában való kiírása kimaradt. Az ArrayTorment() tehát így módosul:
public void ArrayTorment(int n)
{
int[] a = new int[n];
FillAray(a, n);
PrintArray(a, n);
Console.Write("\nÁtrendezés...");
MinToFirst(a, n);
MaxToLast(a, n);
PrintArray(a, n);
}
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Kedves tabaki! Köszönöm ,hogy rávezettél. ☺
@#6:
Naná, hogy az, láthatod. Ebből azonban akkor lenne érdemes kázust csinálnod, ha mondjuk én komolyabban értenék a programozáshoz, és C#-ban meg nem lennék különösen ügyefogyott. A mondott esetben ugyanis bizonyára izgalmas elméleti háttere lenne ennek a megoldásnak – itt viszont kábé az egy helyütt bevált fordulat ész nélküli ide-oda kopizásáról volt csak szó. Minden alapod megvan tehát a megrökönyödésre, de ne tulajdoníts neki jelentőséget.
@Kérdező:
Örülök, ha segítettem, de mint a fentiekből kitűnik, a legjobb szándékú iparkodásomat is szerencsésebb a kritika górcsöve alatt megítélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!