Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megtudnátok mondani esetleg...

Megtudnátok mondani esetleg mi a hiba benne?

Figyelt kérdés

Készítenünk kell egy oop programot,amelyben beolvasunk és kiírunk egy tömböt. Módosítani kell a tömböt úgy,

hogy a benne lévő legkisebb számot a tömb elejére, a legnagyobb számot pedig a tömb végére helyezzük.Ki kell írni az így módosított tömböt is.

[link]

#programozás #C# #objektum-orientált-programozás
2020. nov. 25. 19:00
 1/7 tabaki ***** válasza:

Én speciel első blikkre két dolgot nem értek benne. Az egyik ez a két rejtélyes sor, amibe a fordító is beleakad:

(a[i])[(i=)0] = min;

(a[i]).lenght-1 = max;

A másik, hogy ebben a programban mi az objektum-orientált – már persze magán a nyelven kívül, ami miatt muszáj egy osztályba tenned azt az egyetlen árva maint...

2020. nov. 26. 02:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Nos én egyetem óta nem foglalkoztam C#-al, de azért pár meglátásom van:

1) A logika alapvetően hibás: attól, hogy a 0.elemnek megadod a minimumot még nem teleportálódik át az értéke oda és ha más érték van ott akkor felülírja azt (ua. a max-ra is igaz)

2) Teljesen hiányzik a hibakezelés, ha elszáll a program rossz input miatt, akkor lehal az egész.

Biztosan meg lehet oldani okosabban is, de így viszonylag egyszerű:

[link]

Nem teszteltem sokat, ha valami nem jó írj.

2020. nov. 26. 05:02
 3/7 tabaki ***** válasza:

Abszolúte nem értek az OOP-hez, de egyre jobban élvezem... Egy kis ámokfutás:

[link]

2020. nov. 27. 21:22
 4/7 tabaki ***** válasza:

Pardon, most látom, a tömb első, változatlan formában való kiírása kimaradt. Az ArrayTorment() tehát így módosul:

public void ArrayTorment(int n)

{

int[] a = new int[n];

FillAray(a, n);

PrintArray(a, n);

Console.Write("\nÁtrendezés...");

MinToFirst(a, n);

MaxToLast(a, n);

PrintArray(a, n);

}

2020. nov. 28. 18:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Kedves tabaki! Köszönöm ,hogy rávezettél. ☺

2020. nov. 29. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
#3 itt minden static? :O
2020. nov. 29. 16:39
 7/7 tabaki ***** válasza:

@#6:

Naná, hogy az, láthatod. Ebből azonban akkor lenne érdemes kázust csinálnod, ha mondjuk én komolyabban értenék a programozáshoz, és C#-ban meg nem lennék különösen ügyefogyott. A mondott esetben ugyanis bizonyára izgalmas elméleti háttere lenne ennek a megoldásnak – itt viszont kábé az egy helyütt bevált fordulat ész nélküli ide-oda kopizásáról volt csak szó. Minden alapod megvan tehát a megrökönyödésre, de ne tulajdoníts neki jelentőséget.

@Kérdező:

Örülök, ha segítettem, de mint a fentiekből kitűnik, a legjobb szándékú iparkodásomat is szerencsésebb a kritika górcsöve alatt megítélni...

2020. nov. 29. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!