Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lenne pár kérdésem a C#...

Lenne pár kérdésem a C# programozásról? Többi lent!

Figyelt kérdés
1. Egy konstruktor egyik paramétere egy txt- fájl elérési útvonala. Próbáltam az alább módon: public Rendeles(string megrendelo, string ugyintezo, int afakulcs,"copyadmiral.txt") De így simán beírva hibaüzenetet jelez. A másik, hogy hogyan lehet egy stringet enum-má kasztolni. Egy beolvasott karakterláncból kell konstruktor segítségével feltölteni egy objektumot, ami az egyik paraméterében egy enum-ot vár. Próbáltam ilyen módon kasztolni, de nem kártam sikerrel. Légyszíves, aki tud segítsen. Termek kimenet = new Termek(beolvasott[0],int.Parse(beolvasott2[0]),(Tipus)beolvasott2[0]);
2021. nov. 28. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:

public Rendeles(string megrendelo, string ugyintezo, int afakulcs,"copyadmiral.txt")

helyett

public Rendeles(string megrendelo, string ugyintezo, int afakulcs, string filename)

és híváskor átadod a paraméterként a fájl nevét.

Nem programozom c# ban, ezért a másikat nem tudom.

2021. nov. 28. 16:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne keverd össze egy programozási eszköz deklarációját annak a használatával. Benned is van valahol deklarálva egy "Fapakolás" nevű metódus, amit hogy végrehajts, két információra van szükséged: hol van a fakupac, és hová kell pakolnod. Ezeket nem te mondod meg, hanem az, aki megkér téged, hogy pakolj fát.

Amikor deklarálsz egy metódust, azt mondod meg, hogy azokat az információkat, amik szükségesek a végrehajtásához, milyen néven akarod elérni. Tehát ilyet nem csinálhatsz:

public Rendeles(string megrendelo, string ugyintezo, int afakulcs,"copyadmiral.txt")

Ilyet csinálhatsz:

public Rendeles(string megrendelo, string ugyintezo, int afakulcs, string fajlnev)

Ezeket az információkat pedig akkor adod meg, amikor használni akarod:

new Rendeles("Pista", "Józsi", 27, "copyadmiral.txt");

2021. nov. 28. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!