C programozás kérdések: Hogy lehet átadni egy *t[] típusú tömböt egy függvénynek? (többi megjegyzésben)
Van egy sztringeket címző mutatókat tartalmazó tömböm.
char *t[] = {"1e2","3r4","f2r","3r5"};
Ezeket akarnám átadni egy függvénynek paraméterként.
Továbbá átadás után,a függvényen belül, a sztringek karaktereit megvizsgálni (pl hogy szám-e a karakter)
, majd lépni a következő sztringre és annak a karaktereit vizsgálni amíg már elfogytak a sztringjeim.
Ha tudnátok segíteni hálás lennék.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Referenciaként kell átadni.
"hogy szám-e a karakter"
Vannak a C-ben nagyon jó osztályozó függvények, például az isdigit:
Én konkrétan csak az átadásra lennék kiváncsi (a kódra), hogy hogy tudok sztringeket címző mutatókat tartalmazó tömböt átadni.
Mintha csak egy simra string mutatót adnék át:
pl csak sima stringre:
int string(char *szoveg)
{
return 0;
}
itt 1 stringre(1 string eset, nem tömb) mutat, és lépkedni a karakterein belül mondjuk egy for ciklussal szoveg[i]-vel tudnék.
A sztringet nem akarom módosítani vagy ilyesmi, csak elemezni.
A "hogy szám-e a karakter" csak példának hoztam fel.
Viszont itt most több sztringről van szó.
Se átadni nem tudom hogy kell, se azok karaktereit megvizsgálni.
A kérdező C-ről írt, abban nincsenek referenciák, úgyhogy marad a char**. Szóval ha a t-t akarod átadni, akkor egy
void string_elemzo(char** stringek_tombje, int tomb_hossza);
függvény kell, aminek jelent esetben az első paramétere a t, a második meg 4. Ezt onnan lehet tudni, hogy a t változód is char**. A hosszát pedig azért kell átadni, hogy ne címezz ki belőle, mert akkor jó esetben segmentation faultot kapsz, rossz esetben meg mindenféle random hibát, aminek a debugolása közben az összes hajad kitéped.
Valami ilyesmi:
Ez a kapott tömb minden elemét kiírja külön sorba, karakterenként. A megfelelő for-okba bele tudod rakni a saját kódod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!