30+ évesen teljesen más területről átképezni IT-ra? Mi a véleményetek, lehetséges? Reménytelen? Ha van egy kis affinitás összejöhet?
Mit gondoltok milyen út/terület lehet sikeres? Nyilván az ilyen bootcampek tele vannak a sikersztorikkal, de engem inkább a valóság érdekelne
Mi az a területe az IT-nak, ahol előképzettség nélküli, nem a topszintet elérő emberke mégis megragadhat és a saját kis szintjén sikereket érhet el?
Helpdesk. Nem kell nagy tudás ahhoz, hogy egy ilyen pozícióban helyt tudjon állni az ember. Kell hozzá alapvető számítógépes ismeret egy kevés hálózati tudással, onnan meg jön a tapasztalattal a többi. Vannak amúgy rendszergazda illetve rendszerüzemeltető tanfolyamok, hasonlóak, de utóbbi részletesebb.
Ebben a pozícióban a felhasználónak kell segíteni a hétköznapi munkájuk során, amikor pl. egy windows frissítés után nem úgy működik valami, mint eddig, nyomtatót telepíteni, gépet összerakni, telepíteni stb...
Sok ilyen embert keresnek, meg is lehet élni belőle és az a jó benne, hogy változatos
Ha megtetszene a szakma tovább is tudsz lépni később rendszergazda szintre
Akarat kérdése az egész.
Multi IT osztályain általában mindenféle meló ömlik.
Többnyire mindegyik új, és küzdeni kell vele.
Eleinte kis feladatokat adnak, azután majd rád bízzák az egészet.
A bootcampek azok lehúzás.
Köhögsz egy komolyabb összeget, elvégzed, elhelyeznek, ha tudnak három hónapra, aztán hideg víz. Lesz egy sajtcetlid amin a HR-esek jól kiröhögik magukat, neked meg tapasztalatod, hogy mit kellett volna másképp.
IT-n belül mire? Szoftverfejlesztésre gondolsz?
Nyilván nem lehetetlen viszon évekig eltarthat mire olyan tudásod lesz amit el tudsz adni.
Ha van angol tudásod akkor az elég sokat segít, ha nincs és most kezded el tanulni az elég komoly hátrány tud lenni.
Ez rajtad és a hozzáállásodon múlik igazából...
Angol tudásom speciel akad és régebben az infó is érdekelt (az is volt a választottam érettségin pedig nagyon más középsuliba jártam), csak aztán nagyon más területekre sodródtam
Ahogy nézegettem a dolgokat talán a webfejlesztés lenne ami a leginkább érdekelne
Fejlesztés az kicsit olyan mint az orvos.
Hogy hát az alapelvek hasonlóak, de specializáció kezd olyan mértékű lenni hogy hiába tudsz programozni más tudás és / vagy tapasztalat szükséges.
Web az eléggé szerteágazó. Jó sok mindent kell tudni hozzá.
Mindenesetre ezt otthon magadnak szabadidőben is el tudod kezdeni.
rengeteg tanuló weboldal van pl [link]
Nem vagyok webes de ha szükségem van valamire innen keresem ki :)
Spec ERP vel foglalkozom.
Ha új tapasztalt kolléga jönne, kapásból 1 év ami minimum betanulási ideje lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!