Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek Moq segítségével képes lennék-e arra, hogy leellenőrizzem azt, hogy a property ugyanazzal a parameter objektummal lett-e példányosítva, mint amellyel a MyClass. Akárhogy próbálkoztam nekem nem ment, sőt, arról sem nagyon találtam információt, hogy ctort lehet-e ellenőrizni, hogy meghívódott-e.
2021. nov. 20. 20:30
1/5 A kérdező kommentje:
Az kimaradt a kódból, hogy a property-nek is private field-je lesz a parameter, nem pedig publikus propertyje.
2021. nov. 20. 20:37
2/5 anonim válasza:
Konstruktort nem szokàs tesztelni, ha az elszáll, akkor az architechturális hiba, aminek a code review-n kell előjönnie. Egyébként az OtherClass konstructorának paraméterként illene megkapni a propertit, nem később.
2021. nov. 20. 20:38
3/5 A kérdező kommentje:
Tény, hogy nem szép, de sajnos éppen mások kódjában mókolok, ahol semmilyen publikus interfészt nem írhatok át.
Egy olyan probléma adódott, hogy volt az osztályban még egy Parameter, és a múltban azzal meg lett hívva az a konstruktor, és ez különböző bugokhoz vezetett a rendszer más részeiben. És most az lenne a feladatom, hogy biztosítsam unit teszttel, hogy a konstruktorba érkező parameterrel történik a példányosítás és nem a másikkal, amit máshonnan szerez az osztály.
2021. nov. 20. 20:51
4/5 anonim válasza:
A tesztek nem erre valók. Írják meg jól a kódod, a teszt feladata pedig a hibák megtalálása utána. De hogy te debuggold, hogy jól hívódott-e meg, az nem a te dolgod. Ez design probléma, nem teszt.
2021. nov. 20. 21:31
5/5 anonim válasza:
Ez nem egy unit tesztelési problémának tűnik nekem. Ez egy invariáns biztosítási feladat. Biztosítani kell azt, hogy MyClass Parameter fieldje nem cserélődik le egyetlen másik metódus lefutása során sem. Vagy ha igen, akkor kell egy másik field neki, amelyik emlékszik, mi volt a konstruktorban kapott Parameter, és azt használja majd Property példányosításhoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!