Új projektbe kezdenénk, melyik keretrendszert érdemes választani?
Több ezer felhasználós, üzleti alkalmazásról van szó, nem bonyolítanánk a végtelenségig, de szükség van formokra, listákra (keresés, több ezer rekord), diagramok, szokásos dolgok.
A cél az, hogy hosszabb távon (10 év?) is tudjuk fejleszteni, találjunk hozzá fejlesztőt is.
A választék, amiben gondolkodunk:
React
Vuejs
Angular
Laravel
Bootstrap
Egyéb? Nyugodtan köpködjétek meg a listát :)
A 10+ évvel minden szempontból gond lesz. Mármint fejlesztőt lehet találni hozzá (szerintem), de teljesen felesleges ilyen időtávlatban gondolkodni, mert nincs azaz LTS keretrendszer ami ilyen hosszan támogatott lenne, ha pedig főverziót kell váltani (márpedig ez erősen ajánlott ilyen időtávlatban) akkor lehet refaktorálás lesz belőle és megkockáztatom, hogy teljesen más technológiára lesz újrahúzva az egész.
Én már csak a Laravel-ből indulok ki. Van olyan projektem, ami 6-ossal indult és mire átadásra került már kijött a 8.
Angular-ról ne is beszéljünk... gyakorlatilag képtelenség up-to-date tartani, mert vagy az alkalmazást fejleszted, vagy épp a keretrendszert frissíted (és a vele előkerülő hibákat).
Amúgy backend terén: Laravel/Yii/Symfony
(Bármelyik lehet gyors a fenti feltételek alapján, csak jól kell megírni.)
Frontendre: React vagy VueJS
De ez csak az én véleményem. Van aki másra esküszik. (Az igazság az, hogy mindenhez van pro/kontra.)
Ha hosszútávra tervezel, ne tőled függetlenül fejlődő - alakuló - megszűnő keretrendszerbe gondolkodj.
Én az alap nyelvekre építenék, ott is lesz épp elég átalakulás, fejlesztés, de nem kell 5 év után váltani, mert pl. elhall az FW mert más lesz a trend.
Plusz a méretes FW -helyet, célirányosan írt fejlesztett rendszer gyorsabb is lehet nagyobb terhelésnél.
Ami inkább érdekes a több ezer felhasználós üzleti alkalmazásnál, a terhelés elosztás, senki nem akar majd a csúcsidőben túlterhelt rendszerre várni, esetleg időtúllépésbe futni. (Mint a NAV -nál a határidők közeledtével)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!