Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Még nemtudom hogy kellene (? )

Még nemtudom hogy kellene (? )

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem idekéne de itt biztos vannak programozók!szóval elnézést!

ha elmegyek egy gimibe és onnan matek egyetem és ott programozás vagy annál jobb ha alapból valami infós suliba megyek?mármint meglehettanulni ígyis úgyis??

vagy mi??

2010. szept. 4. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
gimibe több időd van rá, mint egyetemen lesz. ott éjjel nappal a vizsgákra fogsz tanulni
2010. szept. 4. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Az igazság az, hogy felejtsd el a gimit, mert az kizárólag hátrány! Menj el egy suliba, ahol van infós alapképzés. Ebben a suliban szerezd meg az érettségit, közben tanuld a matekot, architektúrákat, hálózatokat, oprendszereket, programozást, és az angolt! Irodalom, töri szarokat el kell felejteni, nem szabad rá sok időt pocsékolni, mert nem jó semmire! Készülj emelt infó érettségire, és jó matek érettségire! Az érettségieredmény duplázásával (matek, infó) elérhető a 440 pont, azzal sztem bárhová felvesznek egyetemre, és meglesznek az alapok a folytatáshoz.
2010. szept. 4. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Én gimiből jövök, és semmi hátrányt nem érzek, inkább előny, hogy nem lettem lebutítva. A gimi nem nehezebb, mint a szakközép, ha gimibe való vagy. A gimi az általánosabb érdeklődésű, jobb képességű diákoknak való, ha ilyen vagy, akkor a szakközépben szenvednél/unatkoznál, ha nem ilyen vagy, akkor bukdácsolnál a gimiben. Tehát nem attól függ, hogy később mit akarsz, mindkettőből nagyon jól lehet továbbmenni.

Iskola mellett csinálni kell, máshogy nem fogod megtanulni (egyetemen sem). Aki meg írja, hogy éjjel-nappal vizsgára tanul... egyrészt a vizsgaidőszak csak a kisebb része az egész egyetemi időnek, tehát szorgalmi időszakban nincs vizsga, másrészt akinek éjjel-nappal tanulnia kell, hogy átmenjen az nem biztos, hogy egyetemre való. Most infós képzésről beszélek, jogon, orvosin nyílván több a lexikális tanulnivaló.

2010. szept. 5. 16:56
 4/6 A kérdező kommentje:

értem azigaz hogy az irodalmat csak azért tanulom hogy a nyolcadik félév meglegyen mert azokat a sz*r-okat utálom akkor majd megpróbálom a gimit és mllette megy a progi!!

köszi szépen !!!

2010. szept. 6. 13:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Én aszondom, egyedül nem fog menni a programozás. Nem nagyon lehet hogy elkezdeni. Nem úgy megy hogy msot belefogok, mert érdekel és akkor megtanulom. Kellenek előfeltételek. Eleinte nagyon kevés is elég természetes. De ahogy egyre több programot írsz, egyre jobban belemélyedsz, egyre többet kell tudni a PC felépítéséről, az oprendszer felépítéséről, hogy meglásd, a programozás további lehetőségeit. És ezekre a háttéranyagokra nem lehet úgy felkészülni, hogy most elolvasom a számítógépről a könyvet és akkor tudni fogom. Kell egy ember aki egyengeti az utadat, hogy először ne egy hack programot akarj megírni, és bukd vele a sikerélményt és soha többé ne fogj bele, hanem azt mutatja meg amit már megtudsz írni. (számológép program, egyszerű számítások, aztán grafikus felületű egy idő után....) megvan mindennek a menete. És néha bizony nincs kedve az embernek. De azzal hogy muszály és átvészel adott időszakot, a következő időszakra mikor ismét fellelkesül, nem a 0-ról kell megint kezdenie. Valami ilyesmi elképzelésem van nekem erről.

Szerencsém van, mert középiskolában tanultam programozsát, és azóta ha nem is vagoyk profi, de eddigi tanulmányaim alatt eléldegéltem belőle.

Javaslom én is a középiskolát, mivel nekem bejött. Viszont a szobatársam, gimnáziumból jött, és mivel a felsőoktatásban is 0-ról kezdik a programozásoktatsát (csak jóval gyorsabb ütemben), simán feltudta venni a tempót.

2010. szept. 12. 02:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Ami a legfontosabb!!!

Az angolt nyomasd. Most ebben a korodban, az a legfontosabb! 3.-a középszintű oktatási rendszerben legyen meg a középfokú nyelvvizsgád. Nem kis feladat, de az informatikában alap. Komolyan... A most végzettek (felsőoktatásban) sztem több mint 50%-ának nincs meg. (jómagam is ide tartozom :S)

2010. szept. 12. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!