Mi aza programozás? Mert nagyon nemtudom mivan:@
2. vagyok... Azt a rohadt... Ismét egy agyilag sakkmatt kérdező....
Ha az ,,azt" szót ,,sz"-szel írod akkor nem akarom tudni, hogy mennyire vagy jó reál tárgyakból. Így ne akarj egyáltalán programozni tanulni mert a gép nem érti a 12-14 éves gyerekek szlengét.
A számitógépet úgy tervezték, hogy bármilyen egyszerű műveletet képes legyen végrehajtani, ezeket a processzor hajtja végre.
Viszont szegény gép magától nem tudja, hogy milyen sorrendben csinálja a dolgokat, és mit hova tegyen a kis memóriájába ahhoz, hogy az általunk várt eredményt megkapjuk. pl. egy kép kirajzolása, vagy olyan alap dolgok, mint az egér kurzor mozgatása a képernyőn. A gép magától nem tudja, hogy hogyan képzeljük el a kurzort, ő csak arra a néhány műveletre képes amire tervezték...
Ekkor jön képbe az a dolog, hogy adjunk szegény kis gépnek egy sorozat utasitást, amiből valami szép fog születni, pl. az egér mozgatása. Azok akik a gépnek mondják, hogy mit tegyen a programozók. Ők programozási nyelveket használnak, amik gépi kódba, azaz a gép által ismert néhány utasitásba forditódnak le. Persze a programozók irhatják maguk is gépi kódban a dolgokat, de akkor nagyon hosszú lenne és bonyolult összetett programok megirása.
A programozás szóval az a folyamat, amikor ráveszed a gépet arra, hogy az általa ismert néhány művelettel létrehozzon szép és jó dolgokat... :)
Remélem érted mit akarok mondani, megpróbáltam leegyszerűsiteni amennyire tudtam, de lehet, hogy értelmetlen szöveg jött ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!