Gépészmérnöki <-> programozói karrier?
Sziasztok! Olyan emberke véleményére lennék kíváncsi aki hasonló cipőben járt.
Gépészmérnöknek tanulok, ami nem rossz, elvagyok, viszont mostanában jöttem rá hogy a programozást igazából jobban élvezem. A képzés során is igyekeztem ráfeküdni az elméleti, matekos, fizikás, algoritmizált problémamegoldós és hasonló területekre.
Szerintetek koncentráljak célirányosan a prog-ra, vagy vannak jelenleg is most az iparban olyan határterületek, amik kifejezetten jól programozni tudó gépészmérnököket igényelnek / az átlagosnál több műszaki szemlélettel rendelkező programozót?
Illetve, ha pl. egy prog állásra kérnek diplomát, egy gépészmérnöki MSc-t egy elméletibb specializációval (gépészeti, fizikai folyamatok modellezése) szintén elfogadnak?
Köszi előre is a válaszokat.
Mehatronika, ipari automatizálás és hasonlók határterületeknek tűnnek. Ide valószínüleg elektronika is kell, nem tudom ebből gépészek mennyit tanulnak.
Legtöbb szoftverfejlesztői munkához nem kell sok matek és fizika de ugye ez függ a területtől és attól, hogy milyen szinten űzi a szakmáz az ember.
Eddig milyen nyelveken kódoltál?
Python, C#, minimális Java.
Januártól van tervben hogy elkezdek intenzíven C, C++, Java nyelveket tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!