Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen jellegű céghez érdemes...

Milyen jellegű céghez érdemes jelentkezni, hogy a munka valóban kódolás legyen?

Figyelt kérdés

Már a második helyemen vagyok, ahol mindenfélébe bele kell kóstolni, mint DevOps, rendszerüzemeltetés, Windows rejtelmei és egyebek. A kódolás (tesztelés, doksizás) jó indulattal is a munka harmadát teszi ki.

Pedig mindkettő multi, bár az elsőhöz kiközvetítve voltam.

A szoftverházakhoz nem feltétlen könnyű bekerülni, pedig gondolom azok lennének jók.

Milyen ötleteitek vannak?

A kis cégektől és a nem elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkozó multiktól már tartok.

2021. nov. 9. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Mit kódolsz? Mert az még egy kis cégnél is fura, ha pl PHP backend fejlesztő vagy és leültetnek windózt telepíteni Marika gépére. Esetleg diák vagy?
2021. nov. 9. 14:26
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

Az hogy kicsi vagy nagy nem feltétlenül jelent jót vagy rosszat.

Azért az elmondható hogy az emberek jó része egy adag tapasztalat után még is a kicsikhez húzna. Azt azért tudni kell hogy ott kevesebb a fizetés is. Van akit ez eltántorít, de még sem kőbe vésett szabály.

Multik meg egy külön állatfajta már. Belső működés homlokegyenest más tud lenni és nem szervezeti felépítésre gondolok.

Mindenesetre én már ha nem muszáj nem mennék semmilyen multihoz, nekem elég volt az elmúlt 15 év. Ha dupla annyit is fizetnének mint most is visszautasítanám. Érdemes utána nézni a cégnek, mert meglepő dolgokat tud az ember találni. pl van amelyik mai napig feketén fizet az alkalmazottainak. Nemzetközi Multi.

Keress olyan cégeket amik abba a profilba illenek. Kódolás azért elég tág fogalom. Mert két cég belsőleg is bőven el tud térni akkor is ha ugyan azon a nyelven dolgoznak. Még akkor is ha az üzletág egyforma is.

Szóval az a kérdés milyen jellegű munkát keresel nyelv és terület?

Fel kell hajtani olyan cégeket akik ilyennel foglalkoznak és direktben jelentkezni hozzájuk.

Bár ettől még nem biztos hogy behívnak, de még az se hogy a kezükbe akad a CV -d.

Ettől függetlenül még is a direkt módszert mondanám.

Spec én így találtam a jelenlegi munkahelyemet.

2021. nov. 9. 14:30
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Nem ertem, normal esetben eleve kiderul mar az interju folyamat soran, hogy pontosan mivel kell majd foglalkoznod, tobbek kozott ezert van az a resz is, mikor te kerdezhetsz az interjuztatoktol/hiring managertol.

Meg se kerdezted, hogy mivel fogsz foglalkozni, vagy hazudtak?

2021. nov. 9. 14:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Az első helyen konkrétan szépítettek, mondhatni hazudtak.

A második helyen meg nem derült ki egyértelműen, hogy akkora az emberhiány és a káosz, hogy csak a saját termékünkkel nincs időnk foglalkozni, helyette DevOps, rendszerüzemeltetés, Hyper-V és igen, olykor Windows telepítés, lelkivilág-ápolás van.

De ne a múltba nézzünk, hanem a jövőbe!

Merre vannak olyan cégek, ahol jó a munka szervezése és a kódolás tényleg kódolás, nem pl rendszerüzemeltetés?

2021. nov. 9. 14:53
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

"Merre vannak olyan cégek, ahol jó a munka szervezése és a kódolás tényleg kódolás, nem pl rendszerüzemeltetés?"

Ez inkább projekt- és munkakör függő, mint cégfüggő, de alapvetően sok a lehetőség, pl. a cloud providerek (Google, Oracle) vagy a komolyabb fintech cégek (Wise, Revolut), de ha szerényebb képességekkel rendelkezel, akkor is van egy csomó nyitott pozi a populáris ugródeszkáknál, mint EPAM vagy Evosoft.

2021. nov. 9. 15:10
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Leszavazás megy, válasz nem. Nem is értem mit vesztegetem az időmet.
2021. nov. 9. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk a fejlesztő az fejlesztő. Nem multi, de nem is pár fős garázscég. Fullstack, szóval a kódolás mellett kell frontendezni meg CRM-ben kattintgatni, de ez is a fejlesztői munka része. Illetve az élesítés is a mi dolgunk minden nyűgjével együtt. De ez van, nincs olyan cég, ahol szigorúan csak kódolni kell.
2021. nov. 9. 15:34
 8/10 A kérdező kommentje:

7

Hát, azért van, ahol az élesítés se a fejlesztő feladata.

Viszont az a baj, hogy mi a

Kódírás, tesztelés, release, doksizás feladaton KÍVÜL Hyper-V-zünk, ápoljuk VM-ek lelkivilágát, mások pipeline-ját debuggoljuk és több részletbe nem mennék bele, mert akkor már nem anonim.

2021. nov. 9. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Na, az evosoftot inkább hagyjuk is... a többivel egyetértek.

2021. nov. 10. 21:51
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
9-es te vagy az a válaszoló, akit nem vettek fel és azóta mindenhol, ahol felmerül az Evosoft beírja, hogy az Evosoft szar? :)
2021. nov. 10. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!