Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python - argparse, argh vagy...

Python - argparse, argh vagy click? Melyiket ajánlod és miért?

Figyelt kérdés
2021. nov. 5. 21:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Az argh-t eddig nem ismertem, szóval arról nem tudok nyilatkozni. A click meg az argparse nem pont ugyanazt tudják.

Az argparse szigorúan egy cli argument parser generátor, míg a click ad egy csomó extra cuccot ahhoz, hogy cli programokat írj: output színezést, ami automatikusan detektálja neked a terminált + rájön, ha pl fájlba van áttirányítva az output és akkor nem szinez. Van benne progress bár, tab completion, meg még néhány dolog, ami hasznos, ha cli toolokat írsz.

Ha csak az argumentumok parseolását nézzük, azért úgy is vannak különbségek, a clickben dekorátorokkal 'commandokat' tudsz csinálni a függvényeidböl.

Én személy szerint az argparse-t használom szinte mindíg, de ez azért van, mert azt sokkal jobban ismerem.

Érdemes megtanulni szerintem mindkettöt.

Ha eleve úgy építed fel a programodat, hogy a click féle command == function 'paradigmát' szem elöt tartod, akkor jó lehet. De ha a szoftvered nem illeszkedik túl jól erre a nézöpontra, akkor lehet, hogy szenvedés lesz a click használata.

2021. nov. 5. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!