Pyhonban Linux alatt chown felhasznalonev:felhasznalonev parport0 chmod 770parport0 terminal parancs hogy tehető át python paracsra. python os.system ????? hogy kell megírni?
import os
import pwd
import grp
theuid = pwd.getpwnam("felhasznalonev").pw_uid
thegid = grp.getgrnam("csoportnev").gr_gid
os.chown(theuid, thegid, "parport0")
os.chmod("parport0", 0770)
---
Ez a "chown" miatt nyilván csak rootként fog működni. A grp meg pwd dolgok csak akkor kellenek, ha tudod a felhasználó / csoport nevét, nem nem tudod a hozzá tartozó UIDet / GIDet. A chmod-nál a kezdő 0 fontos, mert a paramétert oktális számként kell megadni.
7-es, miért olyan nagy probléma, hogy valaki rákérdez egy valószínűleg összetettebb probléma egyetlen lépésére, és megmondom neki a megoldást, ahelyett, hogy nekiállnék rébuszokban beszélni, meg tippeket adni? Ennek még csak-csak volna értelme akkor, ha valami nagyon összetett dolog megoldását várná el a kérdező, de nem ezt teszi.
Én például nem szeretem, ha kérdezek valamit, és valaki ahelyett, hogy a kérdésre válaszolna, nekiáll vezetgetni engem, meg tippeket adni. Emiatt aztán én sem játszok tanító nénit, ha nem ez a kérés.
9-es, a kérdés nem a "probléma", amit meg kell oldani. Amire a kérdés vonatkozott, nem lehet cél, mert önmagában senki nem szórakozik azzal, hogy jogosultságokat állítgasson a semmiért. Ez a dolog eszköz valami más megvalósításában. Tehát nem problémát oldottam meg, hanem eszközt adtam a kérdező kezébe, amivel megoldhatja a problémáját.
Ez persze vagy sikerül neki, vagy nem, de ha valaki hasonló dolgot szeretne, és ide dobja a google, továbbá ez a válasz segíteni fog neki, már nem feleslegesen írtam be, amit beírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!