Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csinálom meg ezt C-ben?

Hogyan csinálom meg ezt C-ben?

Figyelt kérdés
Van két függvényem és azt szeretném, hogy a második függvény mindig összeadja azt, amit az első kiszámolt. Ezt hogyan kéne megcsinálni?

2021. nov. 1. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

mivel adja össze? Valami olyasmire gondolsz, hogy egy tömb összes elemére meghívsz egy függvényt és az eredményeket összeadod?

Esetleg nézd meg ezt: [link]

2021. nov. 1. 15:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az összegzés tételére gondol. Csak nem értem, hogy ehhez miért kell egy második függvényt bevezetni?
2021. nov. 1. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Vagy netán azt szeretnéd, hogy valahányszor lefut az első függvény, a futása végén meghívja a másodikat, és átadja neki az eredményét, az meg kezd vele valamit?

Ha ezt akarod, és a második függvény csak összeadja a kapott számokat, akkor nem is kell második függvény, elég csak egy változó, amihez mindig hozzáadsz.

2021. nov. 1. 16:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem igazából rosszul fogalmaztam. Két függvényem van és azok kiszámolnak valamit. És kell egy harmadik függvényt csinálnom, ami mindig összeadja külön-külön az előző két függvény által kiszámolt értékeket és majd utána azokkal az összeadott értékekkel csinál valamit.
2021. nov. 1. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:

int fv1() {

return a;

}

int fv1() {

return b;

}

void fv3() {

int osszeg = fv1() + fv2();

// osszeg eltárolása, vagy valami

}

2021. nov. 1. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!