Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szoftverfejlesztő, tervező,...

Szoftverfejlesztő, tervező, architect szeretnék lenni. Melyik egyetem, melyik szakára menjek?

Figyelt kérdés

Programozgatok már pár éve, a bootcampek anyagát és felépítését tudom, ezeknél többre vágyom. Nem csak webappok kreálásával szeretnék foglalkozni (backend / frontend), hanem szeretnék komoly rendszerek TERVEZÉSÉRE is alkalmas lenni (banki rendszerek közötti szinkronizációs megoldások, security stb). Az egyetlen probléma, hogy 21 éves vagyok, és már dolgozom. Szakmában ugyan, de itt csak stack tudást tudok szerezni, mást nem.

A kérdésem tehát tőletek: Magyarországon melyik egyetem, melyik szakára lenne érdemes elszegődni, ahol:

- van levelező képzés (dolgozom nappal, nincs más megoldás)

- az egyetemek scopeját nézve nem kifejezetten nehéz a matek

- a lehető leginkább a szoftvertervezéssel, és architektúrákkal foglalkozik a legkevesebb bullshittel

A BME-ről hallottam, azt mondják rémesen nehéz, a képzés nagyon régimódi és a "vagy megszoksz vagy megszopsz" elv érvényesül. Ezt elvetettem.

Milyen egyetemeket ajánlotok? Diplomát akarok szerezni.

#szoftverfejlesztő #szoftvermérnök #software architect #szoftver tervező #szoftverfejlesztő egyetem #programozó egyetem
2021. okt. 24. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
13%

"Diplomát akarok szerezni."

Ismerek egy ügyes okirathamisítót, privátban megadom az elérhetőségét.

2021. okt. 24. 18:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyen nem létezik. Eleve levelező csak vidéki egyetemen van, de a bsc-nel telibsz.rják az architectura oktatást, hozzáteszem nem véletlenül, nem igazán juniornak való téma. Ha ez érdekel akkor tanuld ki az iparban.
2021. okt. 24. 19:40
 3/5 A kérdező kommentje:

1. köszi, nem nevettem

2. Jó a vidéki egyetem is nekem. Feltételezem nem csak bp-n mennek mérnökinfora továbbtanulni :) Csak tapasztalatokra lenne szükségem, hogy melyikeket lenne érdemes megpróbálni.

2021. okt. 24. 20:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem kell hozzá egyetem (kivéve ha kell egy papír), keress olyan munkahelyet, ahol tudsz tanulni valakitől.
2021. okt. 24. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Abból a szempontból teljesen mindegy, hogy a BSc nemes egyszerűsséggel nem érinti túlzottan az architect témát. MSc-n már lehet találsz erre jobban specializálódó képzést, de oda el is kell jutni először. És akkor sem lesz belőled architect, csak lesz egy valag ismereted ami ezt elősegíti, és esetleg gyorsabban tudsz majd végigmászni a szamárlétrán. Mert máshogy nem jutsz oda.
2021. okt. 24. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!