Rekurzív folyamatokkal hogy tudnad bemutatni a munkad vagy akar a munkad egyik folyamatat?
Programozó vagyok:
Jön egy random feladat a kódbázis egy olyan részén, amihez ritkán nyúlunk. Elsö körben meg kell érteni, mit csinál az adott kódrész.
Hív valam függvényt, meg valami másikat, meg valami harmadikat.
Meg kell érteni, mit csinál az elsö függvény.
Hív valami negyediket, ötödiket...
2
első vagyok, ugyan ezt írtam le. Nem a technikai részletekre kíváncsi a kérdező szerintem, hanem magára a rekurzivitás fogalmára a definíción kívül.
(tartom annyira intelligensnek a kérdezőt, hogy elolvasta a definíciót csak nem érti ez hogy néz ki a valóságban. A kakálós példa ugyan úgy átültethető egy functionbe, csak laikusnak egyszerűbb megértenie)
4
nekem kakálás közben újra kakálni kezdeni elég rekurzívan hangzik egy megadott feltétel szerint. De jól mondod: ez egy ciklus, ahogy a rekurzió is. Remélem azért azzal nem mondok újat, hogy egy while-al is felírhatsz egy rekurzív functiont és vica versa
napkezdés()
- ha meghaltam: vége
- felkelek
- reggelizek
- munka
- ebéd
- munka
- csinálni valamit szabadidőben
- aludni
- napkezdés()
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!