Segítene valaki ebben a C++ feladatban?
Nem sikerül megoldanom ezt a feladatot, mert nem jó a kimenet. Nem vagyok abban sem biztos, hogy jól olvasom-e be az adatokat. A megoldáshoz próbáltam a kiválogatás tételt alkalmazni. Valaki tudna nekem ebben a feladatban segíteni?
Kódom:
Bemenet
A standard bemenet első sorában a futamok száma (0<N≤100), a helyezettek száma(3≤K≤10), az összetett versenybe beleszámító helyezések száma (2≤L≤N) és a versenyzők száma (1≤M≤1000) van, egyetlen szóközzel elválasztva. Ezt követik az egyes futamok a versenyzők sorrendjével. Minden sorban a versenyzők sorszámai (1≤Si,j≤M) vannak, helyezésük szerint csökkenő sorrendben, egy-egy szóközzel elválasztva.
Kimenet
A standard kimenet első sorába azon versenyzők számát kell írni, ahányan mindegyik futamban az első K helyezés valamelyikét érték el, majd pedig az ilyen versenyzők sorszámát, egy-egy szóközzel elválasztva, növekvő sorrendben!
Példa
Bemenet
5 5 3 15
1 2 3 4 5
2 4 6 8 3
3 6 9 12 4
5 4 3 2 1
1 4 5 2 3
Kimenet
2 3 4
Elsőnek is nem kérdeztem meg nyolcszor. Igen két kérdést tettem fel a feladattal kapcsolatban,de a kettő korántsem ugyanaz.
Másodszor miért zavar az téged, ha valaki segít egy feladat megoldásában veled ellentétben, aki csak leszólja a másikat azért, mert nem egy profi programozó, aki ért mindent.
Köszi a seígtséget!
Végül az egysuerűbb módszert választottam, amit ajánlottál. Már értem hogy kellene megcsinálni, de valamiért hülye számok jönnek ki ennél a kódomnál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!