Program írása másik program kezelésére. Hogy induljak el?
Egy konkrétabb feladatot kellene megoldani. Segítséget, iránymutatást szeretnék kérni, milyen keresőszavak mentén tájékozódjak, fejlesszem magam e téren? Minimálisan már programoztam C/C++ -ban, újat is simán megtanulnék. Nem idegen ez a része.
Tehát adott egy program. Egy adott menüjét megnyitva egy DOS stílusú űrlap jelenik meg. Adatbázis egy rekordját jeleníti meg, melyeket módosítani lehet ill. újat felvinni, vagy keresni az adatbázisban.
Mondjuk azt, elő van készítve egy fájl, hogy milyen új bevitelt/módosítást akarok véghezvinni.
Erre szeretnék programot írni, hogy a fájl tartalmát beírja. Tehát általánosabban van egy program aminek a lehetőségei gyatrák. És egy köztes programaot akarok írni a felhasználó és a program közé ami javítja, megkönnyíti a használatát.
Lényegében azt nem tudom milyen fogalomkör alá tartozik e tevékenység. GUI API BOT?
Ugyan ez pepitában: weboldalon adatbázis lekérdezés, oldalaként x db találat listázásával, és ezt lementeni egy fájlba.
Nagyon köszönök előre minden segítséget!
a webes cucc viszonylag egyszerü: keress rá a selenium-ra.
A másik kicsit problémásabb, jó lenne néhány extra infó: ez egy DOS-os program, vagy egy windowsos ablakos, csak a form, amit megjelenít 'DOS-os stílusú'?
Windowson ilyet nem nagyon csináltam, de ezt nézd meg: [link]
Köszi az eddigi válaszokat.
Nyilván naiv kezdő vagyok programozásban, érdekeltek a lehetőségek. Aztán ezt a programot nem kerülhetem meg.
Kipróbálom az ajánlottakat és meglátom hogy mennyire valós lehetőség ez az én képességeimmel.
Régen tettem fel a kérdést, de azért leírom mire jutottam, ha valaki még idetévedne.
Autoit nevű programot találtam szimpatikusnak végül.
VisualBasic-ben lehet benne írni kódot.
Youtube-on van elég tutoriál/segédlet kezdőknek hozzá.
Egérmozdulatokat és billentyű lenyomásokat tudok vele szimulálni rém egyszerűen.
Az eredeti programom eleve billentyű vezérelhető, így ez könnyítés volt. Végül excel táblából adatokat beolvasva tudtam bevinni az új adatbázis adatokat.
Kb.3 mp egy módosítás vele. 200 rekord esetén 10perc, de jobb mint kézzel...és egy hétre a dolog letudva. Ennyi. :) Köszönöm még egyszer a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!