Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás: szövegfájlok...

Programozás: szövegfájlok feldolgozására specializált tudással el lehet helyezkedni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Olyan tudással lehet állást találni, ha valaki olyan programokat tud írni, amellyel szövegfájlok feldolgozását tudja segíteni, vagy - ha algoritmikusan meghatározható a sorrend - bizonyos feltételek szerint adatokat sorbarakni stb?

Ha van erre piaci igény, akkor milyen területen és milyen tudást érdemes ehhez elsajátítani?

2021. okt. 8. 19:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem én kezdtem el a másikat leminősíteni: ("akkor nem érsz semmit"), hanem fordítva történt. Ha jóban lennél magaddal meg a világban, nem okozna örömöt a másik lehúzása.
2021. okt. 10. 15:26
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Értéktelen bizsura senki nem mondja azt, hogy milliókat ér és ennek a megállapításnak az egészséges értékitélet az alapja, nem pedig az, hogy a megálapítást tevő milyen viszonyban van a világgal, vagy saját magával.

Feltettél egy kérdést, én pedig válaszoltam. De úgy látszik te is azon hülyék közé tartozol, akik nem a választ keresik, csak öngazolást várnak el.

2021. okt. 10. 19:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Ugyan-ugyan. :)

Érvelésed nagyon hasonlít az "én okosabb vagyok, tudom, te meg sz@rt se érsz ha x meg y fogalmat nem tudod/nehézségeid vannak vele" típusú ovi-mentalitásra. Ott szokták mondani hogy "bibibibibí okosabb vagyok mint tee", "nekem van cukjoom de neked nemadook" stb. :)

Egyébként az nem hihető, hogy az informatika minden területén gráfok meg bináris fák meg hasonlók kellenek, vannak ismerőseim akik sose hallottak ezekről, mégis programoznak, jó állásban.

2021. okt. 10. 19:09
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"Egyébként az nem hihető, hogy az informatika minden területén gráfok meg bináris fák meg hasonlók kellenek, vannak ismerőseim akik sose hallottak ezekről, mégis programoznak, jó állásban."

LOL

2021. okt. 10. 19:12
 15/17 A kérdező kommentje:
Böffentéseidre többet nem reagálok, minden jót!
2021. okt. 10. 19:23
 16/17 anonim ***** válasza:

@5 : "Ilyen ágazatban "szabadúszó vállalkozóként" lehet valamit tenni? Adatfeldolgozásra gondolok vállalkozóként, nem webfejlesztésre vagy hasonlóra."

Nem. Ez teljesen elképzelhetetlen. Az adatelemzés érzékeny téma, hiszen az ügyfeled értékes adatain végzel műveleteket, amit ki kellene adnia a kezéből, hogy te hozzáférj. Szerintem ilyenre egyszerű kontraktorként nincs esélyed.

Viszont mivel most ez a terület nagyon megy, van lehetőség bekerülni szakirányú végzettség nélkül is. Amire igazából szükség van, hogy jól kérdéseket tudj feltenni, és azokra értelmes választ tudj adni. Ha szeretnéd, akkor én oda tudom adni a GyK programozás kategória összes kérdését-válaszát, az összes publikusan elérhető részlettel (időpontok, értékelések, kérdező válaszoló neve ha ismert). Az adatok ismeretében milyen kérdés merülne fel benned? Bennem nagyon sok kérdés felmerült, de nincs időm kidolgozni a válaszokat.

* Melyik a leggyakoribb programnyelv?

* Melyik programnyelvre érkezik a legtöbb válasz?

* Időben, az évek során megfigyelhető-e valamilyen mintázat a nyelvekben?

* Van-e valamilyen mintázat a kérdésekben?

* Előre tudod-e jelezni a válasz hasznosságát?

Ezekről tudsz valamiféle történetet összerakni? Hogy prezentálnád az eredményeket? Az adattudomány ilyesmikről szól.

Előfordulhat az, hogy ez sem érdekel túlzottan, és "data science" felől inkább a "data engineering" irányába mozdulnál. Ez viszont egy elég technikai irány, ami ha tetszik az szuper, de nagyon nehéz.Itt jönnek be olyan problémák, hogy hogyan oldod meg igazán performens módon az adatok tárolását, hogy optimalizálod az adatok elérését ilyesmi. Erre a területre érzésem szerint nehezebb betörni kívülállóként, mert az ehhez szükséges tudást kevésbé lehet otthon összeszedni.

2021. okt. 10. 23:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, hogy megvilágítottad példákkal e szakterület gondolkodásmódját, lényegét.
2021. okt. 13. 10:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!