Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Valaki segítene ebben a...

Valaki segítene ebben a feladatban?

Figyelt kérdés

A feladat:

Írj programot, mely a standard inputról valós számokat olvas mindaddig, amíg tud. A program írja ki a standard outputra a beolvasott számok összegét három tizedesjegy pontossággal. Ezt követően új sorba írja ki, hogy az utolsó valós szám beolvasása után mi maradt a standard inputon. Ha a program egy számot sem tud beolvasni, akkor az összeg 0.000 legyen.

Egyáltalán nem boldogulok vele. Azt sikerül megcsinálnom, hogy a program összeadja a számokat, de csak akkor ha csak számokat kap, ha például írok neki szavakat, akkor soha nem hagyja abba a számolást. Meg csak úgy sikerül leállítanom a programot, hogy megadtem neki egy bizonyos számot (a nullát), hogyha az is beérkezik az inputon, akkor hagyja abba a számok beolvasását. Valaki tudna valamilyen segítséget adni?

2021. okt. 3. 12:49
 1/6 Pelenkásfiú ***** válasza:

while (scanf("%f", &n) == 1) {

}

Ez a ciklus addig fog futni, amíg sikerült számot beolvasni.

A maradékot megkapod a sor végéig így:

scanf("%[^\n]", str);

2021. okt. 3. 13:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg én vagyok csak a béna, de nekem így se működik a program. Most már megcsinálja azt, hogy összeadja a számokat, amíg nem jön az elsső betű, de utána csak szimplán kiírja az addig beérkezett számok összegét és a többivel nem is foglalkozik. Illetve, ha elsőre betű érkezik a bemeneten, akkor csak szimplán ráírja a számok összegére, hogy 0.
2021. okt. 3. 13:34
 3/6 Pelenkásfiú ***** válasza:

Most pontosan leírtad azt, ami a feladat.

Mi a gond ezzel?

2021. okt. 3. 13:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Jaa, bocsi semmi. Időközben rájöttem, hogy csak balfasz vagyok és nem sikerült értelmeznem a feladatot sem.
2021. okt. 3. 13:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Esetleg annyit még tudnál segíteni, hogy hogyan is kéne azt megcsinálni, hogy csak három tizedesjegyig írja ki a végeredményt?
2021. okt. 3. 13:56
 6/6 Pelenkásfiú ***** válasza:
2021. okt. 3. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!