Ez mennyire gáz?
Tetszik a programozás, szívesen töltöm vele a szabadidőmet, majd szeretnék egyetemre is menni.
Egy rakás feladatot megcsináltam már, most járok ott, hogy portot nyitol stb, de a neten találtam feladatokat, ahol a rekurziót kell gyakorolni.
Ott a 8 feladatból csak hatot tudtam magamtól megoldani és az a gáz, hogy a másik kettőre sose jöttem volna rá magamtól.:S
Viszont értettem a megoldást.
Ez mennyire hátrány?
Az utolsó két feladat elég nehéz volt számomra és hiába is próbálkoztam, nem lett 100%-os a program.
"a neten találtam feladatokat, ahol a rekurziót kell gyakorolni."
Valószínűleg ez a baj. Rekurzió rohadt ritka programozásban. 10 évig programoztam közel napi szinten, 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam. Szóval teljesen jó, hogy meg tudtál csinálni 6-ot, menj át más témakörre, erre több időt felesleges pocsékolnod.
Fuu én meg rendesen bele voltam betegedve:D
Mondom kevés hozzá az agyam, hogy átlássam.
Nem is kell magadtól rájönnöd, azért vannak a könyvek hogy átadják a tudást. Majd akkor kell saját megoldáson törnöd a fejed amikor olyan problémába ütközöl amit mások még nem találtak ki. Ugye a kerék újra feltalálását szokták mondani.
#2 Nem mondom hogy minden nap előfordul, de a rekurzió egyáltalán nem ritka, ha pl fájlműveleteket végez a programod akkor kötelező, ez meg azért nem egy speciális terület. De mondhatnék bármi mást, ahol valamilyen hierarchia van, ami előre vagy nem ismert, vagy nem lenne optimális hardcodeolni.
#5 "...ha pl fájlműveleteket végez a programod akkor kötelező"
Egyáltalán nem kötelező. A rekurzió szinte mindig kiváltható egy mezei ciklussal, sokszor célszerűbb is ezt csinálni. A rekurzió szépsége hogy gyorsan megvan, de nem ritkán kevésbé hatékony, és nehezebben átlátható ha pl debugolni kell. Én ha nem muszáj nem élek rekurzióval, inkább ciklussal építem fel a működést.
Azt már tudom, hogy amit lehet rekurzióval, azt lehet iterálni és fordítva.:D
Kössz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!