Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez mennyire gáz?

Ez mennyire gáz?

Figyelt kérdés

Tetszik a programozás, szívesen töltöm vele a szabadidőmet, majd szeretnék egyetemre is menni.

Egy rakás feladatot megcsináltam már, most járok ott, hogy portot nyitol stb, de a neten találtam feladatokat, ahol a rekurziót kell gyakorolni.

Ott a 8 feladatból csak hatot tudtam magamtól megoldani és az a gáz, hogy a másik kettőre sose jöttem volna rá magamtól.:S

Viszont értettem a megoldást.

Ez mennyire hátrány?

Az utolsó két feladat elég nehéz volt számomra és hiába is próbálkoztam, nem lett 100%-os a program.

2021. szept. 29. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Így tanul az ember.
2021. szept. 29. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

"a neten találtam feladatokat, ahol a rekurziót kell gyakorolni."

Valószínűleg ez a baj. Rekurzió rohadt ritka programozásban. 10 évig programoztam közel napi szinten, 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam. Szóval teljesen jó, hogy meg tudtál csinálni 6-ot, menj át más témakörre, erre több időt felesleges pocsékolnod.

2021. szept. 29. 15:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Fuu én meg rendesen bele voltam betegedve:D

Mondom kevés hozzá az agyam, hogy átlássam.

2021. szept. 29. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Mi a gond azzal, hogy nem jössz rá magadtól, megnézed, megérted és onnantól tudod? Miért kellene fejből tudnod mindent? Egy orvostól se várja el senki, hogy találja ki hogyan kell csinálni... ezért tanul az ember. Megtanulod, tudni fogod.
2021. szept. 29. 16:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem is kell magadtól rájönnöd, azért vannak a könyvek hogy átadják a tudást. Majd akkor kell saját megoldáson törnöd a fejed amikor olyan problémába ütközöl amit mások még nem találtak ki. Ugye a kerék újra feltalálását szokták mondani.

#2 Nem mondom hogy minden nap előfordul, de a rekurzió egyáltalán nem ritka, ha pl fájlműveleteket végez a programod akkor kötelező, ez meg azért nem egy speciális terület. De mondhatnék bármi mást, ahol valamilyen hierarchia van, ami előre vagy nem ismert, vagy nem lenne optimális hardcodeolni.

2021. szept. 29. 19:25
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 "...ha pl fájlműveleteket végez a programod akkor kötelező"

Egyáltalán nem kötelező. A rekurzió szinte mindig kiváltható egy mezei ciklussal, sokszor célszerűbb is ezt csinálni. A rekurzió szépsége hogy gyorsan megvan, de nem ritkán kevésbé hatékony, és nehezebben átlátható ha pl debugolni kell. Én ha nem muszáj nem élek rekurzióval, inkább ciklussal építem fel a működést.

2021. szept. 30. 12:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Azt már tudom, hogy amit lehet rekurzióval, azt lehet iterálni és fordítva.:D

Kössz!

2021. szept. 30. 13:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem gáz.
2021. okt. 1. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!