Titkosító algoritmusok PHP-ban?
Bocsánat, persze :)
Szakdolgozati témának keresek, viszonylag könnyen megvalósítható algoritmust. DES-re gondoltam első körben, de igencsak bonyolultnak tűnik így elsőre.
Úgy értettem, hogy mit szeretnél titkosítani, milyen kulccsal, hol lenne tárolva, el lenne-e küldve valahová, hol történne a decrypt, stb.
Amúgy az algoritmus maga biztosan bonyolult, de az encrypt/decrypt PHP-ban biztosan nem több néhány sornál.
Miről kell írnod pontosan?
Szia!
Bocsi, hogy itt írok, csak nem akartam ennyire részletesen kommentben.
Szóval:
Egy oktató jellegű honlapot szeretnék készíteni, sima HTML-be ágyazott PHP. Tárolni nem kell sehol, beírja az űrlapba a felhasználó a kódolandó szöveget, dekódolja és kiírja az eredményt. Ugyanúgy vissza is lehetne kódolni.
Titkosítás és rejtjelezés a téma, azon belül gondoltam ezt a témakört.
#5 Ehhez lényegében ott a kód a fenti linkem "Examples" részében. :)
Azt pedig te tudod, hogy az algoritmus működését mennyire kell bemutatnod, de az már teljesen független a PHP-tól.
Hát. Szerintem ez túl egyszerű szakdolgozatnak. Még egy webprog ZH-nak elmenne, de ennyi.
Inkább akkor kicsit forgasd fel a témát és magáról a titkosításokról legyen szó, ne csak egyről, hanem többről. Hasonlítsd össze őket, csinálj példákat, teszteket, sebezhetőségeket...stb. Így már megfelelhet egy szakdolgozatnak. Szerintem, ha csak ennyit akarsz amennyit leírtál, akkor ha leadod a témajavaslatot -> vissza fogják dobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!