Ha írtam egy automata regisztráló userscript-et, egy oldalra, amiben a captha ellenőrzést is átléptem, az most, jó dolog, vagy rossz dolog (Legális)?
Figyelt kérdés
Az oldal-ra, ha regisztrálok, trial-t kapok, és, annyi az egész, hogy ha túllépem a trial határát, hogy kijelentkezek, majd 1 másodperc alatt megcsinálja nekem a regisztrációt.2021. szept. 17. 15:50
21/28 anonim válasza:
Ha 8 napon belül gyógyul, akkor is bcs, csak nem bűntett, hanem vétség.
Hát, téged simán összeverhet bárki, úgy tűnik, ha rajtad múlik, megússza. :))))
22/28 anonim válasza:
Írtál egy tesztet egy js kódra. Ebben semmi illegális nincs, ha kézzel kattintasz, lényegében ugyan azt a hatást éred el.
23/28 anonim válasza:
Éppen azért írta, hogy NE ugyanazt a hatást érje el.
24/28 anonim válasza:
#23 Melyik lépésében nem ugyanazt a hatást éri el? Az, hogy a script gyorsabban hajtja végre ugyanazt a folyamatot, amit te ugyanúgy meg tudsz kézzel tenni, attól még a hatás ugyanaz. Amint a scripttel olyasmit tesz, amelyet egyébként nem tudna/nem jogosult megtenni (kihangsúlyozom, a hangsúly azon van, amit csinál, nem azon, hogy mennyiszer/milyen sebességgel), akkor lehet egyáltalán beszélni arról, hogy büntetőjogi vonzata lehet a dolognak. Az hogy a faszi írt egy scriptet, ami 2 perc helyett 2 másodperc alatt beregisztrál, az semmi. Akkor lehetne valami, ha ezt tömegével ráeresztené az oldalra, és ezzel akadályozná az oldal működését, de ilyesmiről itt szó sem volt ugyebár.
25/28 A kérdező kommentje:
Jézusom micsoda vita alakult ki :D A captha-t úgy lépteti át, hogy mégse teszi azt, hanem csak az elemet kitörli, a captha elemet, azthittem működik, de az 5. regisztrációnál már nem tudtam regisztrálni.
2021. szept. 18. 08:54
26/28 anonim válasza:
23 akkor másképp fogalmazok: a kliens oldalra letöltött forráskódot a kutya f*sza is széthekkelheti. Ha cél lenne ennek működésnek a védelme, akkor titkosítva lenne a forráskód. Így mindenki azt csinál vele amit akar.
27/28 A kérdező kommentje:
Hát 22-es, az én kódom igazából, randomizál egy szövegforráson belül dolgokat, és az email mellé + gmail.hu-t fog írni, mivel az oldalon nem kell létező email cím.
Így néz ki a dolog, a rádió gomb-ot is bekapcsolja, az év-et is beírja.
2021. szept. 18. 09:14
28/28 A kérdező kommentje:
Az oldal javascript forráskódjával pedig, semmit se csináltam :D 6-os, igen azt teszi amit én is, és mivel, nem kell oda létező email cím, így nagyon könnyű regisztrálni, máshol nem működne az ilyesmi.
2021. szept. 18. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!