Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha írtam egy automata regisztr...

Ha írtam egy automata regisztráló userscript-et, egy oldalra, amiben a captha ellenőrzést is átléptem, az most, jó dolog, vagy rossz dolog (Legális)?

Figyelt kérdés
Az oldal-ra, ha regisztrálok, trial-t kapok, és, annyi az egész, hogy ha túllépem a trial határát, hogy kijelentkezek, majd 1 másodperc alatt megcsinálja nekem a regisztrációt.
2021. szept. 17. 15:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy értsd is meg:

Képzeld el, hogy te üzemeltetsz egy webáruházat vagy társkeresőt és valaki beregisztrál nálad egy script segítségével mondjuk kétmillió felhasználót és elkezd vásárolgatni is.

2021. szept. 17. 19:55
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem, miből gondolod, hogy a védelem kijátszása nélkül erre ne volna lehetősége. A kérdező világosan leírta, hogy trial accountokat regisztrál. Trial account regisztráció az általában olyan, amit az ember egyébként is megtehetne, és az automata csak a kapca ellenőrzést lépi át, amit egyébként is átléphetne, ha kézzel kiegerészné a kapcát.

Accountot regisztrálni pedig nem adatváltoztatás, hanem adatfelvitel.

Ez az egész csak akkor lenne bűncselekmény, ha a második trial regisztráció valamilyen módon jogosulatlan haszonszerzés miatt történne, és bár nagyon speciális esetben előfordulhat ilyesmi, de akkor automata nélkül is bűncselekmény, ugye.

De befejezem, mert feleslegesen vitatkozni nem szeretek. Ott a törvény, kérdező, olvasd el, abban benne van, hogy mikor illegális ilyet programot írni.

2021. szept. 17. 20:11
 13/28 anonim ***** válasza:
63%

11-es, ha nekem webáruházam van, és valaki több accounton kezd vásárolgatni, az pontosan miért jelent nekem problémát?

A társkereső oldalra fake regisztráció meg önmagában nem bűncselekmény. Ha az, akkor ennyi erővel a kamu Facebook profil is az, de nem nagyon hallottam olyasmiről, hogy valakit azért tartóztattak volna le, mert regisztrált a Facebookon többször is.

A kérdésben nem arról volt szó, hogy túl akarja terhelni a rendszert, tehát a kétmillió account nem a legjobb példa.

Na de tényleg befejeztem.

2021. szept. 17. 20:15
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A fake reg nem bcs, de annak a rendszernek a kikerülése, ami ezt a fake regisztrációt, illetve annak számát hivatott korlátozni, meggátolni, az már, bűncselekmény.

Az adat felvitele is adat megváltoztatása. Hiszen egy adatbázis méretét, annak adattartalmát változtatja meg valaki. Csak ennek van jogos és jogosulatlan módja.

Te abban tévedsz, hogy azt képzeled, a captcha kikerülése nem jogsértő. DE, az jogsértő.

2021. szept. 17. 20:36
 15/28 anonim ***** válasza:
48%
Tényleg nem téved. Amíg nem okoz kárt, nem szerez hasznot belőle nem bűncselekmény. Az, hogy megkerüli a captchát az nem bűncselekmény. Az se, hogy automata regisztrátort készít. :).
2021. szept. 17. 21:44
 16/28 anonim ***** válasza:
24%

5. Fejezd már be, te zsibbadt veréb.

Az nem a tényállásszerűség előfeltétele, hogy hasznot húzzon vagy kárt okozzon.

Amúgy is, a többes regisztrációval eleve kárt okoz.

2021. szept. 17. 21:53
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Pedig anélkül nem bűncselekmény.
2021. szept. 17. 21:55
 18/28 anonim ***** válasza:
48%

Már hogy ne lenne az?

Ha valaki csak úgy megver téged, anélkül, hogy kifosztana, akkor az nem is követett el bcst?

2021. szept. 17. 22:04
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
De, mert kárt okozott benned.
2021. szept. 17. 22:21
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha 8 napon túl gyógyuló. Ha nem akkor nem.
2021. szept. 17. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!