Mit gondoltok arrol hogy a regebbi gepekre feltett win11 re nem lesznek frissitesek???
engemet zavarna, hogy ha nem kapnék biztonsági frissítéseket
de mivel semmi extra nincs se a 10, 11-ben, ami nekem kell, így aztán mindegy mivan fent
Évek óta Linuxot használok, így amellett, hogy egy stabilabb és hatékonyabb rendszerem van, mentesülök a Microsoft hülyeségei alól.
Egyébként meg szánalmasnak gondolom, hogy a Microsoft direkt szemétkedik a felhasználóival. Nem teljesen ide tartozik, de a napokban segítettem egyik ismerősömnek, aki 8.1-et használ, és hát a Microsoft bizonyos procik esetén letiltotta a frissítéseket, "ösztönözve" arra a felhasználót, hogy váltson Windows 10-re. (Mondjuk azon a gépen az elég szenvedős lenne...) Reális technikai oka nincs a döntésüknek, nettó sz*patás az egész. És nem csak hogy nincsenek frissítések, de félóránként feldob egy ablakot, amiben tudatja ezt a tényt a felhasználóval. Végül találtam rá Githubon egy patchet, feltettem, és láss csodát, egyből települtek a frissítések.
Pofátlanság, amikor egy legálisan feltelepített rendszer használójával akar egy cég keménykedni.
Azt gondolom, hogy unalmas ez a Win11 hiszti. Ha nem tetszik az OS vagy a szisztéma akkor nem kell használni.
Mire a Win10 supportja kifut, addigra a legöregebb Win11 által támogatott provesszor minimum 8 éves lesz. Nem lehet majd rá "hivatalosan" Win11-et tenni brühühü...
Hihetetlenek az emberek.
"Reális technikai oka nincs a döntésüknek, nettó sz*patás az egész"
Imádom, amikor ilyen nagy döntések születnek hatalmas cégeknél, amikkel látszólag is maguk alatt vágják a fát és erre minden "okos" ember megírja a maga véleményét, hogy "ennek semmi értelme", "ez csak azért van, hogy szivassák az embereket, meg pénzt sajtoljanak ki belőlük", és hasonló összeesküvés elméletek.
Azonban a Linux mögül kiabálva eszébe nem jutna, hogy utánanézzen picit a dolgoknak.
A Microsoft a Win11 esetében a biztonságot tűzte ki egyik legnagyobb víziójaként ( [link] Ennek viszont első ránézésre is áldozatai lesznek. Picit jobban utána-olvasva rájön az ember, hogy a XXI. században már nem egyszerű védekezni a kibertámadások ellen (főleg, ha balf*sz a user), ezért további felszerelés szükséges (modern bűnözők ellen modern fegyverek). A processzorok TPM támogatása az egyik ilyen eszköz amit a Microsoft próbált bevetni ( [link] Tehát, a Microsoft nem ok nélkül, és valószínűleg nem is (teljesen) üzleti céllal szünteti meg a régi CPU-k támogatását. Nem igazán látom milyen üzlet lenne ebben, hiszen ha így "kitol" az emberrel valaki akkor inkább elpártol tőle (ergo kiesik egy hatalmas potenciális felhasználótábor), ezt a Microsoftnál is tudják. Nem bűn Linuxra vagy Mac-re váltani, ha már büdös a Microsoft, de az sem lenne szép történet, ha valaki találna egy potenciális sebezhetőséget a Win11-ben és ezt kihasználva megingatná a nagyvállalat hírnevét. Ez utóbbit tartom inkább reális oknak, amiért ilyen döntésekhez folyamodnak.
Tudom-tudom a Windows sosem volt egy biztonságos OS ( [link] de továbbra sem értem, hogy miért nehéz elfogadni, hogy a világ fejlődik? Ennek pedig áldozatai voltak, vannak és lesznek is. Milyen szopatás már, hogy a régi Cár-úgyúk is kimentek már a divatból, hiszen ugyan úgy tudnának ma is falat rombolni nem? De! De azért mégiscsak könnyebb az élet egy Leopard 2-essel szétverni az ellenfél támpontjait nem? Oké ez egy durva és nyers példa volt, de próbáltam a lényegre felhívni a figyelmet.
Félreértés ne essék, nincs semmi bajom a többi OS-el, itthon nekem is van Linux disztróm, Mac gépem és Windows-om is, de mindegyiknek megvan a maga célja és mindegyik tud kényelmetlen pillanatokat szülni az ember mindennapjaiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!