Parancssoros program, ami beállítja, az affinítást, azt, hogy hány magot használjon egy folyamat?
Figyelt kérdés
Azért nem nézek utána, és azért itt kérdezem meg, mert itt volt kedvem megkérdezni :D A lényeg, ha nektek is hasznos, van a CoreTemp nevű program, abban van túlmelegedés védelem, ezt összekötve, autohotkey script-el, ha a proci 78 fokot elér, akkor hangjelzést ad, 5, hangjelzést, majd leállítja a script-et, ezen kívül, van benne egy szintén autohotkey-es számláló, ami szöveges dokumentum-ba, +1-el növeli a számot, hogy hányszor léptem túl a hő értéket. Ez így rendben is van, viszont, az affinításos, arra volna jó, ha mondjuk távol vagyok, akkor biztosíthatom a gép állapotát, elérjük mondjuk, a 78 fokot, leveszi az affinítást a programoknál, 1 magra, az összesnél. És, ezáltal, a hőfok lemegy, + biztonságba lesz a processzor. Azért jobb, mint leállítani a gépet, mert nem kell kikapcsolni mondjuk, egy letöltést.2021. aug. 30. 17:40
1/4 anonim válasza:
normál üzemi körülmények közt alapból nem szabadna túlmelegednie a gépnek. Amit szeretnél, az csak tüneti kezelés. Én a helyedben inkább a probléma gyökerére koncentrálnék.
De ha nagyon szeretnél trükközni, powershellböl így tudod beállítani az affinitást:
$Process = Get-Process app;
$Process.ProcessorAffinity=13
Az érték, amit megadsz affinitásnak egy bitmask, ahol a legkisebb helyi értékü bit a 0-ás core, a második legkisebb az 1-es core, stb..
tehát ha pl azt akarod, hogy használja csak a core 3-at, akkor az érték 1<<3 = 0x1000 = 8 lesz. Ha csak a core 0-t akkor 1<<0 = 0x1 = 1.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, működik :) Hát, tudom, hogy alapból nem szabadna, alapból nem is, de soha nem lehetünk elég felkészültek :D Mond, neked, szükség van erre a script-re, és a programra ami hőmérséklet küszöb átlépésekor futtatja? Szívesen oda adom.
2021. szept. 6. 23:34
3/4 anonim válasza:
nem, köszi. Egyrészt linuxaim vannak, másrész szoktam portalanítani néha a hüttöbordákat, úgyhogy nem szokott túlmelegedni :D
4/4 A kérdező kommentje:
Nincs mit, okés :D
2021. szept. 6. 23:43
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!