Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Parancssoros program, ami...

Parancssoros program, ami beállítja, az affinítást, azt, hogy hány magot használjon egy folyamat?

Figyelt kérdés
Azért nem nézek utána, és azért itt kérdezem meg, mert itt volt kedvem megkérdezni :D A lényeg, ha nektek is hasznos, van a CoreTemp nevű program, abban van túlmelegedés védelem, ezt összekötve, autohotkey script-el, ha a proci 78 fokot elér, akkor hangjelzést ad, 5, hangjelzést, majd leállítja a script-et, ezen kívül, van benne egy szintén autohotkey-es számláló, ami szöveges dokumentum-ba, +1-el növeli a számot, hogy hányszor léptem túl a hő értéket. Ez így rendben is van, viszont, az affinításos, arra volna jó, ha mondjuk távol vagyok, akkor biztosíthatom a gép állapotát, elérjük mondjuk, a 78 fokot, leveszi az affinítást a programoknál, 1 magra, az összesnél. És, ezáltal, a hőfok lemegy, + biztonságba lesz a processzor. Azért jobb, mint leállítani a gépet, mert nem kell kikapcsolni mondjuk, egy letöltést.
2021. aug. 30. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:

normál üzemi körülmények közt alapból nem szabadna túlmelegednie a gépnek. Amit szeretnél, az csak tüneti kezelés. Én a helyedben inkább a probléma gyökerére koncentrálnék.

De ha nagyon szeretnél trükközni, powershellböl így tudod beállítani az affinitást:

$Process = Get-Process app;

$Process.ProcessorAffinity=13

Az érték, amit megadsz affinitásnak egy bitmask, ahol a legkisebb helyi értékü bit a 0-ás core, a második legkisebb az 1-es core, stb..

tehát ha pl azt akarod, hogy használja csak a core 3-at, akkor az érték 1<<3 = 0x1000 = 8 lesz. Ha csak a core 0-t akkor 1<<0 = 0x1 = 1.

2021. szept. 6. 23:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, működik :) Hát, tudom, hogy alapból nem szabadna, alapból nem is, de soha nem lehetünk elég felkészültek :D Mond, neked, szükség van erre a script-re, és a programra ami hőmérséklet küszöb átlépésekor futtatja? Szívesen oda adom.
2021. szept. 6. 23:34
 3/4 anonim ***** válasza:
nem, köszi. Egyrészt linuxaim vannak, másrész szoktam portalanítani néha a hüttöbordákat, úgyhogy nem szokott túlmelegedni :D
2021. szept. 6. 23:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Nincs mit, okés :D
2021. szept. 6. 23:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!