Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van arra lehetőség, hogy (pl....

Fejér György kérdése:

Van arra lehetőség, hogy (pl. a Lasarussal) készített egyszerű (parancssori ablakos) programban arra utasítsam a Windowst, hogy a (fekete) parancssori ablak feljövetele nélkül fusson a program (mintegy a háttérben)?

Figyelt kérdés
Nem kell nekem a parancssori ablak, mert úgyis csak egy másodpercig fut, és hangot ad ki...

#Pascal #Lazarus #parancssori ablak letiltás
2021. aug. 17. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
2021. aug. 17. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Van rá lehetőség.

Normálisan kell megírni a programot és akkor nem fog feljönni a konzol.

Persze csak ha ablakos (winform) alkalmazás, mert ha nincs ablaka, akkor nyilván csak a konzol marad.

2021. aug. 17. 23:23
 3/7 A kérdező kommentje:

'Normálisan' írtam meg a programot, 'ablakos' kivitelben valóban nincs konzol ablak. Csakhogy én konzolos (egyszerű) kivitelben szeretném megírni, mert az kb. 500-szor kisebb exe-t-jelent...

A FreeConsole megoldást próbáltam, de sajnos a konzol ablak felvillan egy pillanatra, amikor betöltődik a program, és csak utána tűnik el a parancs hatására...

Az 'ablakos' kivitel bootoláskor valahogy letiltja a konzol betöltődést, erre szeretnék rájönni, hogyan, és ezt alkalmazni a (lényegesen szolídabb terjedelmű) egyszerű konzolos futtatásnál.

2021. aug. 18. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

Lehetőséged van un. service alkalmazást írni, vagy .dll-t. Ezek nem igényelnek sem formot, sem konzolt ahhoz, hogy futhassanak.

A lazarus project-nyitó felületén megtalálod azt amiről beszéltem.

2021. aug. 18. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a -WG opcioval forditod, akkor nem lesz ablaka.
2021. aug. 19. 09:21
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, jól megjegyzem mindet...

Arra nincs lehetőség, hogy a készülő programocskát futtató szkript-ből megmondjam a konzolnak, hogy most egy darabig tiltódjon le...?

2021. aug. 21. 11:12
 7/7 A kérdező kommentje:

"Ha a -WG opcioval forditod, akkor nem lesz ablaka."

Bocsi, de ezt hogyan..? Mit jelent a +WG opció? Fordítási direktríváról már halltootam (kapcsos zárójelben...)

2021. aug. 21. 16:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!