Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám ezt a problémát...

Hogyan tudnám ezt a problémát orvolsolni?

Figyelt kérdés

[link]

Python nyelven íródott.

Azt szeretném elérni, hogy ha a jelszó egyezik a fent megadottal, akkor elfogadja. Tudom, ha most ezt egy program elejére beépíteném, akkor rossz jelszó megadása esetnén is tovább ugrana, ezt majd később orvosolni fogom.

Szóval 'Invaild Syntaxy' üzenetet kapok, de ott máshogy nem nagyon tudom megoldani. Kérlek valaki segítsen, mert már régóta keresem a megoldást, de sajnos nem találom. Kérlek normális válaszokat.

2021. aug. 13. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

jelszolekerdezo = aktualisjelszo

helyett

jelszolekerdezo == aktualisjelszo

2021. aug. 13. 11:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Sikerült.
2021. aug. 13. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
14%
De ugye ezt így viccnek szántad? Mert a jelszó kezelésre egészen kész megoldások léteznek, és nem tárolunk sehol cleartext passwordot, mert nem biztonságos. A kódba épített jelszó még gázosabb a XXI. században.
2021. aug. 13. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom, hogy minek bohóckodsz objektumokkal, amikor egy == is gondot okoz. Különben, ha normális IDEt használnál pl. VSCode, akkor szólt volna, hogy az nem jó.
2021. aug. 13. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
#3, #4: szerintem pedig sehol nem írta, hogy ez egy éles rendszerhez készülne. Valahol meg mindenkinek el kellett kezdeni. Tudom, itt divat szidni, aki nem keretrendszerekkel, meg objektumokkal a fejében születik, de akik most itt szidják a kérdezőt, mert kérdezni mert, és mert mer kísérletezni, és nem csak tankönyvi példákat másol mechanikusan, azok is egyszer átestek ezen a fázison. Akkor is, ha a 21. században vagyunk.
2021. aug. 13. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"és nem tárolunk sehol cleartext passwordot"

Dehogynem. Ha a felhasználó elfelejti a jelszót emailbe el lehet neki küldeni.

2021. aug. 13. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:
62%

@5 "Tudom, itt divat szidni, aki nem keretrendszerekkel, meg objektumokkal a fejében születik,"

Neked ugye már általánosban is gondot okozott az értő olvasás? Az én kommentem lényege az volt, hogy amíg nem megy az alapvető szintaktika, ne erőltesse az objektumokat.

2021. aug. 14. 20:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!