A linux tényleg jobb programozáshoz mint a windows?
megszokás kérdése
nekem jobb, másnak nem biztos
"Webfejlesztéshez jobb. Eleve a szükséges környezetet is egyszerűbb összerakni."
lol
Ez azért ennél összetettebb kérdés.
Kinek jobb? Aki életében nem látott Linuxot, és kicsit sem hajlandó a "komfortzónájából" kimozdulni, annak nem jobb. Bár hamar hozzátenném, hogy felhasználói szinten a Linux sem sokkal másabb, mint a Windows, annyi, hogy (valószínűleg) másképp néz ki az asztal, meg a "Start" menü. Mélyebben szemlélve a dolgokat meg annyi, hogy más a fájlrendszer, de akinek ez leküzdhetetlen akadály, az nem biztos, hogy alkalmas programozónak.
Az is kérdés, hogy mire akarsz fejleszteni, és milyen fejlesztőeszközzel? Mert mondjuk Java alapú alkalmazásokat édesmindegy, hogy milyen rendszeren fejlesztesz. Natív Windows alkalmazásokat Delphiben, vagy .Net-es alkalmazásokat Visual Studióban Windows alatt jobb fejleszteni. Bár azért jegyezzük meg, hogy Linuxon ott van a MonoDevelop, ami egyáltalán nem rossz cucc, és .Net-re fordít, ami eleve multiplatform. Ha mondjuk Androidra fejlesztesz, ott meg teljesen lényegtelen, hiszen Android Studio mindkét rendszerre létezik.
Ami lényeges előny, az nem is a programozás terén mutatkozik, hanem az, hogy maga a rendszer eleve stabilabb, és erőforrástakarékosabb.
#7: " Mert mondjuk Java alapú alkalmazásokat édesmindegy, hogy milyen rendszeren fejlesztesz."
Én azt tapasztaltam, hogy a Java legalább 2x olyan gyors Linux alatt, mint Windows alatt (természetesen ugyanazon a gépen). Legalábbis a többszálú-alkalmazás-futtatása biztosan, hiszen ezt teszteltük is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!