Ha befejeztem egy alapszintű Python kurzust, akkor hogyan folytassam?
Btw, jó vita, de azért én is hozzáteszem, hogy én is tudok multit, ahol python az alkalmazás egy jelentős része.
Szóval ilyen szinten tagadni a python-t elég röhejes.
17
Válaszolok:
"Ez a hozzáállás néha segít visszaterelni a beszélgetést nyugodt vizekre."
Pontosan, de itt neked most idegesnek kéne lenned, és ki kéne akadnod, hogy engem szórakoztass. Így sajnos szórakoztatsz :(
Nyitni fogok egy "Python tagadók" csoportot. Közvetlenül a "Balaton tagadók" után.
Az lesz a mottó: "Python? Na persze.."
8:
Hogy lenne már szakmabeli.
Egy vén segédmunkás csak.
Közben elolvastam a flamewart is, ehhez is szeretnék hozzászólni 10+ év lead web developer fejlesztőként multinál + jelenleg data scientistként dolgozom szintén multinál külföldön.
Alapvetően a Python elég jó nyelv arra, amire én használom: adat-turkálásra, algoritmus-könyvtárak (PyTorch, TensorFlow, Scikit-Learn stb.) interfészének. Persze még ebben sem olyan jó, mint azok a nyelvek, amelyeket direkt erre találtak ki (R, MATLAB, Julia stb.), de ha az ember ujja megszokja a syntax overheadet akkor már észre sem veszem, hogy miben kódolok.
Kétségtelenül meg lehet írni Pythonban majdnem akármit, mondjuk real-time árverés-szoftvert nem állnék neki ebben írni, de egy átlag ecommerce applikációt össze lehet benne dobni, és ha az ember rendesen megtanulja (ld. a fentebb ajánlott két könyvet pl.) akkor lehet benne biztonságos, jó szoftvert írni.
Ennek ellenére én is a fentebb sorozatosan lepontozott fórumtárs véleményén vagyok, hogy én sem állnék neki production szoftvert írni benne, ugyanis erre vannak sokkal jobb nyelvek. Tíz-tizetöt éve még lehetett a gyors fejlesztéssel érvelni egy Javával stb. szemben, de ma már olyan arzenál áll a rendelkezésre sokkal jobb nyelvek kategóriájában, és olyan frameworkök, hogy egyszerűen nem éri meg Pythonban nekiállni hekkelgetni.
Nálunk mi data scientistek Pythonban turkáljuk az adatot, de a production code-ok már Go-ban készülnek, és nekem is a Go vagy a Rust lenne az első választásom ecommerce alkalmazások írásánál. Ezeket az újgenerációs nyelveket már nem sújtja a 30 éves örökség, ami pl. a Pythont vagy Javát is, és nulláról tudták újratervezni a nyelvet a céljaiknak megfelelően. Ha belenéztek egy rocket vagy actix frameworkbe, már egyszerűbb benne összetenni egy web apit mint Pythonban, az eredmény meg sokkal robosztusabb és fényévekkel gyorsabb lesz, mint egy Pythonban összehekkelt API.
"nem éri meg Pythonban nekiállni hekkelgetni."
Nem én írtam. Nem tehetek róla, hogy csak hekkelgetsz Pythonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!