Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdők, akik most tanuljátok...

Kezdők, akik most tanuljátok a programozást, milyen nehézségekbe ütköztök?

Figyelt kérdés
Melyik programnyelvet választottátok? Eddig mi volt nektek a legnehezebb része, vagy a legnehezebb feladat? Önállóan tanultok otthon, vagy suliban?
2021. júl. 25. 15:14
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

Tavaly tanultam egy minimális JavaScriptet, idén Pythont. Ezekre volt lehetőségem online tanfolyamon tanulni.

Ez mindkettő viszonylag barátságos programnyelv. Úgy vagyok vele, hogy az elején nagyon könnyű, aztán hirtelen nehezedik, túl bonyolulttá válik. Nagyon oda kell figyelni a szintaktikára, mert egy vessző, zárójel, idézőjel vagy akármi nem stimmel, akkor már nem működik.

A neten elég sok segítséget lehet találni hozzájuk. Jó oktatóoldalak is vannak.

Ha sikerül vmit megoldani programozással, az sikerélményt nyújt, jó játék is tud lenni, ha nyitottan állsz hozzá.

2021. júl. 25. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Java-zok az AK-s youtube videók alapján. Előtte évekig hol próbáltam, hol nem, ez az első olyan, amit már hónapok óta csinálok és tudom követni. A könyveket már a 20. oldalon otthagytam tavaly, sulira meg nincs időm. A legnehezebb része az OOP volt, még most sem vagyok biztos benne, hogy ezt minden részletében értem.
2021. júl. 25. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Ajánlom a Smalltalk-ot és a Visual Prolog- ot.

A Smalltalk volt az első teljesen OOP, a Prolog pedig logikai nyelv.

2021. júl. 26. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Visual Prolog honlap: [link]
2021. júl. 26. 10:23
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Squeak Smalltalk honlap: [link]
2021. júl. 26. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Vak vezet világtalant. Miért a kezdők tapasztalata érdekel?
2021. júl. 26. 15:36
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem azért, mert ők lesznek a célközönsége. Ez marketing duma, hogy "mi a legnagyobb nehézséged tanuláskor", minden második marketinges ezzel a példaszöveggel házal, hogy felmérje a célközönség problémáját, hogy aztán "megoldásokat adjon rá".
2021. júl. 26. 18:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Egyáltalán. Nem, azért tőlük kérdeztem, mert kezdőként tudásban közelebb állok hozzájuk. Egy profi a nehézségeket már nem tudja annyira, mert mindenhez ért :D
2021. júl. 26. 18:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem jeleneleg a különféle design patternek alkalmazása és elsajátítása a fájdalmas Javában olyan könyvtárakkal, amikben kb 1000 osztály van és valahogy tudom kéne mi mire jól.

Tehát maga a Java nyelv ismeret megvan, csak az alkalmazása bonyolult.

Kicsit úgy érzem túl sok az információ és kb 100 dologra kell egyszerre figylenem, mert még kezdő vagyok.

2021. júl. 26. 21:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!