JAVA-t és SQL-t érdemes egyszerre tanulni?
JAVA-t egyetemen tanulunk (kötelezően), de az SQL-t magamtól akarom elkezdeni tanulgatni. Nem lenne gond szerintetek, ha párhuzamosan csinálnám?
Java-ban mondjuk pont az ilyen adatbázis-kezeléssel foglalkoznánk következő félévben (állítólag)
Persze hogy van, mivel egyszerre is fogod őket használni, és ráadásul a kettő annyira más, hogy semennyire se zavar be egyik a másikba.
Az SQL-en nem érdemes annyira megizzadni amúgy, nagyon jópofa nyelv és az alapjai nagyon egyszerűek, a bonyolult lekérdezések meg olyanok, mint egy-egy jópofa fejtörő. Told végig pár nap alatt ezt a mini kurzust, utána ugorj egyből a Java+SQL témára, és írj Javában kisebb programokat, amelyek SQL-t használnak.
Nem hogy érdemes együtt tanulni, de ha többre akarod vinni az alapoknál, akkor szinte kötelező!!!
A Javasoknál a PostgreSQL ami nagyon menő.
Köszönöm a válaszokat!
1-es köszi a linket! amúgy egy sima udemy-s SQL-es kurzust, tudom a világot nem fogom megváltani vele, de kezdésnek csak jó.
Többieknek meg tényleg köszi! De ha eléggé kezdő vagyok ilyen programozás téren, akkor is jó ha "párhuzamosan" tanulom a kettőt?
Nem tudom mi itt a gond, mert a Java egy programozási nyelv, az SQL meg egy adatbázis lekérdező nyelv. Két teljesen különböző dolog. Olyan, mintha azt kérdeznéd kedves kérdező, hogy ha járni megtanulsz, közben nem felejtesz el beszélni ha közben azt is tanulod?
A java az egy nagy falat, az SQL alapszinten meg csak pár parancs. A két dolog teljesen jól megfér egymást mellett.
Akkor lenne "gond", ha mondjuk azt kérdezted volna, hogy a C# tanulás megfér-e a Java tanulás mellett. Mert akkor az már húzósabb dolog lett volna :D (Mivel a C# a Java tökéből nőtt ki, és nagyon sok a hasonlóság)
6 ezekszerint sikerült, és ez a lényeg. Ez egy bonyolult szakma elég sokat kell tanulni hozzá. Írj nyugodtan, ha kérdésed van még!
Üdv!
egy fejlesztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!