Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék haladni a Python...

Szeretnék haladni a Python nyelvvel. Az alapokat már tudom. Milyen irányba érdemes továbbmenni?

Figyelt kérdés

Megtetszett a programozási nyelv. Suliban tanították egy évig és itthon is gyakorolgattam youtube tutorialok alapján. Az alapvető dolgokkal tisztában vagyok, csináltam már kisebb (nyilván ez gyógyegér szint, édes kevés egy álláshoz például) python játékokat, programokat (nagyon amatőr snake, blockbuster, kisebb matematikai programok mint pl. másodfokú egyenlet kalkulátor, alap 4 műveletes számológép stb.)

Kérdésem az, hogy milyen irányba fejesszem a tudásomat? Vannak e még olyan alap dolgok amiket esetleg kihagyhattam? Ha nincsenek, akkor mi az, amivel ha esetleg jelentkezek később egy python fejlesztői állásra, akkor biztosan mondhassam azt a munkaadónak, hogy igen van python tapasztalatom és meg tudom csinálni a rám bízott feladatot? Gépi tanulás, esetleg statisztikai programok, vagy más? Illetve ha tudnátok ajánlani forrásokat, ahonnan tanulhatok, azt is megköszönném.

2021. jún. 28. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Adatbázisok SQlL és NoSQL alapúak? HTTP API-k? MQ rendszerek (pl.: Kafka, RabbitMQ, ActiveMQ).

A nyelv csak egy dolog. Számos más eszköz van, ami kellhet a Python mellé.

2021. jún. 29. 07:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ami megy nagyon az a Django, viszont ha nagyon okos vagy, és kihívást keresel, akkor különböző Data science köntárakkal érdemes ismerkedned, vagy machine learning, vagy deep learning stb. Youtube-on rákeresel ezekre rögtön kiadja, hogy pontosan mit érdemes tanulni.

De állás tekintetében Magyarországon általában a Django-sokat keresik, ha van egy Python meló. Persze mellé még vannak elvárások, de a Django a legfontosabb skill.

2021. jún. 29. 09:38
 3/4 zozo256 ***** válasza:
100%

Az alap python-t érdemes nagyon jól tudni először is szerintem. Az objektum orientált résszel legyél tisztában, az nagyon fontos szemléletet ad. Ezek mellett először is néhány alapvető beépített modullal ismerkednék még a helyedben alapabb szinten (itertools, functools, re, os, sys, time, random, collections, operator, ...).

Ha mondjuk el tud telni úgy 2 hónap, hogy már nem olyan sok dolog lesz új számodra az alap python-ból, akkor érdemes szerintem valami komolyan framework-be belevágni.

A Django-t javaslom én is, az most nagyon megy a webfejlesztésben. Esetleg még a Flask, Fastapi amik szóbajöhetnek még.

Data science terén pedig Tensorflow a legnagyobb név azt hiszem, abba érdemes belevégni. De az előtt lehet érdemes egy kis numpy/pandas tudást is felszedni.

2021. jún. 30. 16:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!

RabbitMQ-ról már hallottam (azt hiszem pont egy django tutorial kommentszekciójában, azt kezdtem el most tanulgatni), utánaolvastam de nem folytam bele mélyebben.

SQL adatbázist alapszinten tanultam suliban, alapok abból is megvannak, nosql-ből csak mongoDB ismerem hallás alapján. Tensorflow-al egy sulis feladat keretében találkoztam, de nem igazán maradt meg magyarázat hiányában és a feladat nehézsége miatt.

2021. jún. 30. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!