Melyik programnyelvvel lenne érdemes továbbmenni?
Emelt érettségin van programozás. Jó a Pascal, de talán könnyebb dolgod lenne Python-nal.
Egyetemre érdemes lenne C, C++ alapműveltséget szerezni.
Szerintem. :)
nagyon sokan a Python -t ajánlják, egyszerű, és jól lehet vele dolgozni és mindenen fut ahol a python fut
C/C++ elégé sok helyen kedvelik, de (legalább is számomra) viszonylag elég nehézkes nyelv megtanulni
C# "egyszerű", jól lehet vele dolgozni, de csak Windows-on fut rendesen(szinte csak azon), linuxon csak a Mono-val, MAC-en nem tudom
esetleg ha érdekel a weboldal fejlesztés ott ugye kicsit "sok" minden van, de ottan ami prog.nyelv az a PHP (szerver oldal) és a Javascript (kliens oldal)
Java az mindenen fut ahol a java fut, a legnépszerűbb nyelv, az hogy mennyire nehéz és mennyire tanulható azt nem tudom
itt van egy kép hogy mi a népszerű stb.:
Köszönöm! :) És pitonhoz valami tanító oldalt tudtok linkelni mint pl. Pascalhoz ez:
Hát érettségin azért illik tudni tömböket és fájlokat kezelni - de azért javaslom, nézd meg a feladatlapokat és a megoldásokat.
Python-hoz uno kolléga gyűjtött ma egy keveset:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Én még a nyelvek.inf.elte.hu-val egészíteném ki - hozzátéve, hogy nem mai darab.
+ Figyelj arra hogy Python 2 és 3 között vannak eltérések.
Java sokkalta inkább a C++ és PHP metszete. (Pedig a PHP-ra van hatással a Java, de Wiki-n megnézed a függéseket)
Java szerintem nem nehéz. Szerintem könnyebb, mint a C++. Mivel "pointerezés" nincs benne, de még is megbúlyik. :)
Ha tudod a C++ vagy a Java-t akkor csak egy lépés az egyikről a másikra átmenni. Mert ugyebár a nyelv lelkét kell megtanulni.
Továbbá míg ami van az 1ik nyelvben a másikban nincsen.
- C++ban van többszörös öröklés, míg a Java-ban nincs
- Java-ban van interface lehetőség, míg C++ban nincs
- C++ban amit template-nek hívnak, Java-ban Genetikusnak
- C++ban header fájlokat pakolsz, Java-ban Package-ket
- C++ban amit lefordítasz, csak azon a platformon fut, míg Java esetén már a fordított anyag is átvihető.
- stb...
Köszönöm! :)
Nekem ez még egy kicsit bonyolult, ezeket a szavakat el tudnátok mondani, hogy mi? pointerezés, interface?
Ha még csak most tartasz a feltétel elágazásnál, akkor még ne törődj ezekkel a kifejezésekkel, amiket előbb felsoroltak. Összezavarnának.
Érettségi emelt szintre általában ugyan az a sablon van (legfőképpen fájlkezelés, beolvasott adatokkal kell különböző műveleteket elvégezni). Én az emelt érettségit Pascal-ban írtam, de egy kicsit megbántam. Így utólag visszagondolva nem maga a nyelv hibája, elég hiányosan lett oktatva, nem egészen volt tiszta a kép (most így harmadéves proginfósként borzasztó egyszerűnek tűnnek azok a feladatok, szóval Pascalba is simán meg lehet írni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!