Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi pontosan az API?

Mi pontosan az API?

Figyelt kérdés

Jelenlegi tudásom szerint az API egy kód könyvtár, ahol különböző függvények vannak kifejtve. Na de ugyan ezt a magyarázatot a DLL file-okra is rálehet húzni, az is egy könyvtár. Na meg mondjuk a C++-nál sem std API van, hanem std library. De például a Lua és a C elvileg amikor egy virtuális vermen keresztül kommunikálnak egymással akkor a C API-t hívják, konkrétan itt nem tudom mit akar takarni az API kifejezés. Szóval van itt katyvasz a fejemben.

Tehát akkor mikor és milyen programoknál van API és mit takar és mikor hívjuk az adött programkönyvtárat DLL-nek vagy csak simán librarynak?

Köszi!

2021. jún. 11. 20:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%

10: pusztulatos birge, az androidnak nincs OS-e,

te viszont minek pofázod ide a marhaságaidat?

2021. jún. 13. 06:31
 12/14 anonim ***** válasza:
77%

:D Az Android kérlek egy Linux alapú operációs rendszer. Én nem marhaságot pofázok, hanem ez így is van.

Tessék Wiki-t olvasni.. Csak hogy könnyebb legyen, van magyar is.

[link]

2021. jún. 13. 08:48
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
Szép mentés. :)
2021. jún. 13. 09:07
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nem édemes összemérnünk egymást. Teljesen más szintet képviselünk. ;) Nah, de nem szánok rád több időt, annyit nem érsz. Szia!
2021. jún. 13. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!