Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tényleg dübörög az IT és azon...

Tényleg dübörög az IT és azon belül a programozás?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert már az elmúlt hetekben nézegetem és jelentkezem programozással kapcsolatos állásokra.

Kb 10 iskolaszövetkezetben néztem meg, szerintem kimerítettem az össze Budapestit és a legtöbbjükben vagy egyátalán nem vagy max 4-5 IT-val kapcsolatos állás volt és azokon belül is olyan mint pl.: "Rendszergarda", "IT Support Intern" stb...

Nagyon kevés programozással kapcsolatosat találok és olyat meg tényleg nagyon nem ami érdekelne.

Java megy a legjobban és eddig kb max 3-4 állásra tudtam jelentkezni, ahol ezt kérik. Ezen kívül talán volt még 2-3 ahol csak azt írják hogy "Alap szintű programozói tudás" de semmi specifikusat nem írtak és még pár ami engem egyátalán nem érint pl.: C# .NET fejlesztő stb...

Ha ennyi menő most az IT és mindenhol keresik a szakembereket? Akkor hogy hogy nincsenek diákmunkák?

Ez komolya hogy egész Budapesten kb 5db Javával kapcsolatos diákmunka van?

Esetleg tudtok küldeni linkeket ahol találok többet?

2021. jún. 9. 19:38
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:

Azok az állások érdekelnek, ahol a Java nyelv ismerete, esetleg pár design pattern és egyéb alap dolgokon kívül nem várnak el semmit + kell a hallgatói joviszony.

Tehát nem kell semmilyen specifikus technológia ismerete. Lényegében egy gyakornoki/diákmunka szerűség.

2021. jún. 9. 19:42
 2/27 anonim ***** válasza:
83%
Mert diákokkal nem lehet hatékonyan fejleszteni. Azok a cégek akik ezt komolyan gondolják nem fognak diákmunkást alkalmazni. Egy komolyabb fejlesztői munka több hét betanulást igényel, és pont a végére fog a diák felállni, mert jön a nyári szünet, a vizsgaidőszak, egy jobb ajánlatt a Tescoban polcot rakodni stb.
2021. jún. 9. 19:44
 3/27 anonim ***** válasza:
82%
2021. jún. 9. 19:45
 4/27 anonim ***** válasza:
78%

Igen dübörög, de nekik kész fejlesztő kell.

"Java megy a legjobban "

De nem mindegy milyen szinten, mert azért van bőven elvárás.

Nem árt egy gyorstalpaló vagy egy BSC ha valaki fejlesztő akar lenni.

Meg amúgy általában nappali tagozatos egyetemistákat keresnek elsősorban.

2021. jún. 9. 20:04
 5/27 A kérdező kommentje:

4# Hallgatói joviszonnyal a kérdésben azt akartam jelezni, hogy nappali tagozatos BSC-s hallgató vagyok (Mérnökinformatika BME 5. félévem jön)

3# Persze ezt néztem, de kevés pozíció van ahol tényleg csak azt várják el, hogy technológiák ismerete nélkül csak menjen a Java + jó BMEs logikai képesség. Pl.: Soknál elvárnak egyéb web technológiákat, vagy teljesen más dolgokat. Rengeteg Junior szintű vagy kezdő programozó pozíció van.

Konkrétan 3 Java pozíció van itt, amiből 2-ra tudtam jelentkezni, mert az egyik elvárja a 30 óra munkát jelenleg és ősszel már 40 órát, ami BME mellett szinte lehetelen, sőt az is.

1# Ezt az érvet értem, de gondoltam hogy ha igaz a "hype" (felhajtás), hogy mindenhol vadásznak az infószakosokra akár egyetemistákra is gondoltam, hogy több lehetőségnek kéne lennie.

2021. jún. 9. 20:11
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
5.: (1-es) kisebb fejlesztések vannak, de ... Nálunk a főnök egy időben próbálkozott diák munkásokkal, és rettenetesen nem érte meg. Egyrészt állandóan szivárgott a rendszer, másrészt mire betanult volna lépett tovább. Egy nehéz kérdés tényleg. Egyébként van sok kis cég akik keresnek fejlesztőt, bár ők általában nem a diákszövetkezeteken keresztül, hanem közvetlenül. Érdemes nézelődni más vonalon is.
2021. jún. 9. 20:16
 7/27 anonim ***** válasza:
65%

#5.Akkor tarts ki még 1 félévet és jobb lesz a helyzet.

Kb. 3 évben szoktak jobb ajánlatokat kapni a BSC-sek, addig sajna a prog 1-2 édes kevés az éles fejlesztésbe.

Mást nem tudok tanácsolni, otthoni projektek, esetleg online angol kurzusok.

Nem könnyű jelenleg, de lassan mindenki átáll home office-ról is lesz több lehetőséged, ez kihatással van a gyakornoki munkákra is.

2021. jún. 9. 20:25
 8/27 anonim ***** válasza:
36%

A csak Java tudás/érdeklődés kevés, a legtöbb cég olyan embert keres, aki mindenre IS alkalmas. Ha nem vagy olyan válogatós, akkor elég sokat lehet ám találni.

Amúgy következő félév mobweb, talán megszereted az androidot, és arra biztos van tucat állás

2021. jún. 9. 20:27
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

"+ jó BMEs logikai képesség"

Az miben mas, mint a tobbi logikai kepesseg?

2021. jún. 9. 20:33
 10/27 anonim ***** válasza:
50%

Figyelj. Én egy saját projekten dolgozok lassan 1 éve többnyire egyedül, és cégalapítás lesz belőle nem sokára.. De! Amilyen embereket én keresek:

Csak a BackEnd:

- Mozogjon otthonosan a Java 11-ben és Kotlin-ban. A szerver kódbázis Kotlion-ban van írva!

- Spring Framework elengedhetetlen, ráadást a Reactive komponensek!

- Ismerje a JUnit5, Mockito, Hamcrest keretrendszert

- Cassandra, Redis és Elasticsearch adatbázis és motorokra támaszkodik. Tehát ezt is ismerni kell.

Akkor. Vállalnád? :) Menne?

2021. jún. 9. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!