Ért itt valaki a Windows Kernel programozásához?
Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 00:09
1/10 anonim válasza:
A Windows kerneléhez nem nagyon lehet hozzáférni, eleve a forráskódja is zárt. Mondjuk meg is értem, hogy nem akarják égetni magukat vele. Mit akarsz henkölni?
2/10 anonim válasza:
Jó kérdés, az ember mondaná, hogy a Microsoft, de azért néha ez elég kérdéses.
3/10 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam, hogy ezzel foglalkoznak-e emberek (legalább azok közül akik itt válaszolgatnak), mert szerintem pl. vírusírtó esetén elengedhetetlen a ring0. A kernel -és user-mode közötti kommunikáció, ami felkeltette az érdeklődésem.
2021. jún. 9. 11:12
4/10 anonim válasza:
Az a gond, hogy a windows kernele nem ring0-ban fut.
5/10 A kérdező kommentje:
Miben futna?
2021. jún. 9. 17:58
7/10 anonim válasza:
Minden kernel nyújt API-t, amin keresztül meg lehet kérni, hogy adjon jogosultságot a mélyebb szintekhez, ha tényleg szüksége van rá a szoftvernek. Egy kernel API-t használni a programban szerintem nem igényel külön fejlesztői teamet.
8/10 anonim válasza:
Minden kezdő programozó egy új operációs rendszert akar írni, már unalmas, de ők nem unják... :-)
De közben még egy egyedi véletlenszám generátort sem tudnak megírni... :-)
9/10 A kérdező kommentje:
:-) :-) :-) miről beszélsz? :-) :-) :-)
2021. jún. 10. 14:58
10/10 anonim válasza:
#10-nek: Bagoly mondja verébnek... :-)
...csupán jól tudok alkalmazkodni a különböző emberekhez... Aki pl olyan gané, amilyen te is vagy..., ne is csodálkozzon azon, ahogyan beszélnek vele. Szerintem majomg3c.it szívhattál magadba, mikor a gorilla anyád kisz*rt... :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!