Python programozás mi lehet a probléma?
Jó lenne látni a forráskódot, de a
"IndexError: list index out of range"
hibaüzenet arra utal, hogy a ciklusváltozóval - amit a lista indexeként adsz meg - túlléped a lista méretét.
Itt:
látom feltetted a kérdést.
Nem tudjuk, mit tartalmaz a "góllövőlista.txt" (jó lenne látni azt is), de az a sejtésem, hogy egy sorban a játékos vezetékneve az első elem, a keresztneve a második, és mivel a Pythonban - mint oly sok nyelvben - a tömb indexelése 0-tól kezdődik, így a 2. indexű (vagyis a 3.) elem már kívül esik a lista tartományán (vagy esetleg van olyan sor, ami 0 elemű).
Köszönöm a segítséget :)
Itt hozzácsatoltam a txt-t is már:
A txt-ben a játékos neve a 2. és 3. elem tehát pythonban az 1. és 2. elem esetleg a 3. ha két keresztneve van,ha nem akkor a 3. elem a csapat, szóval a 0-át is figyelembe vettem, de még így sem értem mi lehet a probléma.
Megnéztem és volt egy üres sor a txt-ben és az okozta a problémát.
Mégegyszer köszi a segítséget.
Aha, megvan.
Ha a "góllövőlista.txt" üres sorokat (lásd: 303-305. sor) tartalmaz, akkor a beolvasas() függvényben a "gollovok" listába 0 elemű listák kerülnek, amiknek nincsen eleme - így könnyen kívül lehet esni a lista tartományán. ;)
Megoldás: a "gollovok" lista feltöltésekor ellenőrizni kell az elemek számát - valahogy így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!