Ez a python kód miért ezt csinálja ?
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.
itt a kód : [link]
miután elér a "fruit_input"-hoz, miért az elötte lévő while ciklusból kapom vissza az elif-et ?
Nagyon hálás vagyok minden segítségért ! :)
ez mi akar lenni?
while first_inptt.lower() == to or ki:
ez nem azt jelenti, hogy az inputod egyenlő-e a "to"-val, vagy a "ki"-vel
itt a "ki"-t nem hasonlítod össze semmivel, tehát mindig igazra fog kiértékelődni, ha nem valami 0 típusú érték
(egyébként meg nagyon rossz irányból közelíted meg a problémát)
Igen tudom, hogy nem azt jelenti, hanem azt, hogy addig megy az a rész amig a first_inptt nem lesz 1 vagy 2
Nem értem, hogy miért mondod azt, hogy a "ki"-t nem hasonlítom össze semmivel, hisz szerintem az inputtal összehasonlítom, amikor választani kell az 1 és 2 közül.
ha összehasonlítanád, akkor az így nézne ki:
while first_inptt.lower() == to or first_inptt.lower() == ki:
amit te írtál az nem azt jelenti, mint amire gondolsz
Rosszul gondolod
Ez a sor: first_inptt.lower() == to or ki
Nem azt jelenti, hogy first_inptt.lower() == (to or ki)
hanem azt hogy (first_inptt.lower() == to) or ki
mivel a 'ki' nevü változód értéke '2', az mindíg 'igaz', ezért a külsö while ciklusod sose lép ki.
Nem tudom, pontosan mit akarsz elérni, de valószínüleg ezek közül fog valamelyik kelleni: while first_inptt.lower() in [to, ki] vagy while first_inptt.lower() not in [to, ki]
5
megfogalmaztad saját magadnak a választ:
1. két inputot bekér a program egymás után
2. while ciklus: amíg nem lesz egyenlő a string "alma"-val
3. addig: inputot kérsz
4. ha true-ra fut (vége): exit, vagy lefut a "palacsintaCsináló()" függvény, tökmind1
A logikát már tudod. A szintaxisban nem tudunk segíteni, hisz kismillió oldalon el tudod olvasni hogyan kell while ciklust és if-else elágazásokat írni pythonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!