Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hangszerkesztésnél Audacityvel...

Hangszerkesztésnél Audacityvel a t,s, z,sz hangokat hogyan tudom korrigálni?

Figyelt kérdés
Segítene valaki,hogy hogyan tudom levenni a t,s,z,sz hangok nagyon zavaróak egy beszédfelvételnél. Esetleg tutorial ajánlás, bármilyen segítség jól jönne. Köszönöm

2021. máj. 31. 08:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
EQ-val tudod korrigálni, a magas frekiket húzd lejjebb, de csak óvatosan, piciket tekerj rajta, mert nagyon sokat hat egy kicsi pöccintés is, ha túltekered többet árt mint használ.
2021. máj. 31. 09:18
 2/8 elistvan ***** válasza:
100%

De-esser-re van szükséged, de a low pass filterrel is meg lehet oldani, hogy kijelölöd azokat a részeket, ahol a kényes hangok vannak és azokon alkalmazod.

Plugin audacityhez:

[link]

2021. máj. 31. 09:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Deesser lesz a megoldás valóban, de nem könnyű a megfelelő beállításokat megtalálni.

Az attack 0 legyen, a vágási frekvencia meg olyan 8k környéke.

2021. máj. 31. 09:26
 4/8 A kérdező kommentje:

huh amatőr vagyok, megprobáltam az audacity-s változtatásokat amit javasoltatok, a desser nekem "magas" de kösziii a jó szándékot !!!

ha valaki tudna nekem egy olyan youtube-os oldalt ajánlani, ahol ezt sikeresen bemutatják, megköszönném, vagy esetleg további segítséget ha kaphatnék privát, örülnék neki :-)

2021. máj. 31. 10:14
 5/8 elistvan ***** válasza:
50%

Itt plugin nélkül megcsinálja a srác:

https://www.youtube.com/watch?v=nKZQpNFFPWM

2021. máj. 31. 10:39
 6/8 A kérdező kommentje:
nem sikerült, nem módosított rajta sajnos :-( de azért köszönöm a tippeket..
2021. máj. 31. 11:01
 7/8 elistvan ***** válasza:
Ki volt jelölve a hangban az a rész?
2021. máj. 31. 13:32
 8/8 elistvan ***** válasza:

Itt egy másik videó:

https://www.youtube.com/watch?v=rXNns6FKBOU

Ehhez le kell tölteni a videó linkjében lévő plugint és bemásolni az audiacity plugins mappájába a program files mappán belül.

2021. máj. 31. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!