Egy betűjátékhoz lenne szükségem a magyar szavak többes számú alakjára. Van-e valakinek ötlete, hogy lenne ez a legkevésbé munkaigényes?
Figyelt kérdés
Egy betűjátékhoz lenne szükségem kb. 300.000 szavas magyar szótárra. Az alap tulajdonképpen megvan, de úgy gondoltam ki lehetne egészíteni még a névszók többes számával. Tudja-e valaki, hogy a hunspell állományaiból a wordforms segítségével hogyan tudnám a legkönnyebben ezt előállítani? Más megoldás is érdekel természetesen.2021. máj. 30. 15:22
2/8 anonim válasza:
#1 te minek írkálsz olyan témakörben (szamítástechnika ugyebár), amiről fingod sincs? Én is szoktam trollkodni, de amit te csinálsz, az nagyon kínos. Kérdésről kérdésre hülyét csinálsz magadból.
3/8 anonim válasza:
"Én is szoktam trollkodni, "
Te CSAK trollkodni szoktál, paraszt.
Nem vagy tisztában a törvényekkel, akkor minek ugatsz bele ilyesmibe?
Létezik szerzői jog és egy más által létrehozott adatbázis nem szabad préda.
4/8 anonim válasza:
#1-et csak siman ignoraljatok, valami mentalis betegsege lehet a sracnak, szinte minden kerdeshez beir valami baromsagot, aztan elkezd parasztozni, kocsogozni stb.
5/8 A kérdező kommentje:
A továbbiakban csak olyan reakciókat kérnék, amik a feltett technikai kérdésre válaszolnak. :)
2021. máj. 30. 17:48
6/8 anonim válasza:
7/8 anonim válasza:
A magyar jog más személy produktumának ilyen jellegű felhasználását konkrét, névre szóló írásbeli engedélyhez /szerződéshez vagy hozzájáruló nyilatkozathoz/ köti.
Akkor is így van ez, ha te az adatbázis kivonatát tartalmazó produktumodat mások számára ingyenesen teszed hozzáférhetővé és akkor is ha a forrásmunka GPL licensz alá tartozik.
Ennek hiányában bűncselekményt követsz el, ami hivatalból üldözendő, tehát veled szemben a büntetőeljárás lefolytatásához a szerzői jog jogosultjának a feljelentése nem szükséges.
8/8 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, bár az R ismeretlen terület számomra, de majd beleásom magam :)
2021. máj. 30. 18:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!