Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Laptop vásárlás programozás?

Laptop vásárlás programozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Unokatestvérem mérnökinfón tanul 1 éve, a programozás elég erős hobbija, annyit tudok, hogy Linuxban dolgozik. Most lesz kerek 20 éves nyár végén, arra gondoltak a szüleim, hogy meglepik egy új laptoppal. Múltkor ránéztem, jelenleg valamilyen régebbi Dell Inspironja van, 4. generációs i5 van benne, 15,6 colos a gép. Ők sajnos anyagilag nem állnak túl jól, ezért nem is engedhetik meg nagyon, hogy új gépet vegyenek, ezért szeretnének a szüleim segíteni.

Nagyjából bruttó 500-as határig milyen gépet érdemes venni egy ilyen srácnak?

Gondolom legyen jó billentyűzet, erős processzor, 16 giga ram legalább meg SSD. Valami ötlet?

Nem feltétlenül ragaszkodunk teljesen új géphez, értem ezalatt, hogy hardveraprón szoktam látni rengeteg újszerű, pár hónapos, sok garis laptopot a bolti árnál jelentősen kedvezőbb értékben is.

2021. máj. 24. 12:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű! Beszélgess el vele arról, hogy ha lenne rá pénze melyik laptopot venné most meg? :-)
2021. máj. 24. 21:11
 12/13 anonim ***** válasza:

#2 Sokmindent vennék használtan ajándékba, de autót biztosan nem. Gondold csak el, valami műszaki hiba miatt amit benéztél balesetet szenved és meghal, vagy csak simán rohadt sokat kell költenie rá. De pl. használt lakást miért ne lehetne venni? Vagy használt hangszert? Használt műtárgyat? Használt fából készült bútort? Használt prémimum táskát, hátizsákot, napszemüveget, "használt" lovat (bár annak is inkább a fenntartási költsége a magas, nem az ára), használt szoftvert, dvd-t? Használt antik tárgyat, használt könyvet, növényt, mechanikus órát, kajakot, kenut?

Szóval közel bármit csak autót nem? :)

2021. máj. 24. 22:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Bár a linkelt Latitude szimpatikus nekem, én is azt mondom, hogy nagyon rossz ötlet a meglepetés. Nem ismered az egyéni preferenciáit, kell-e neki az üzleti kategóriás gép, esetleg dedikált vga-nak jobban örülne, milyen képernyő kell neki - ki tudja, pl. grafikai munkákat is végezhet - mekkora méret, akár kijelzőben, akár vastagságban, legyen-e sok USB, mennyire legyen bővíthető, stb., stb.
2021. máj. 26. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!