Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Laptop vásárlás programozás?

Laptop vásárlás programozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Unokatestvérem mérnökinfón tanul 1 éve, a programozás elég erős hobbija, annyit tudok, hogy Linuxban dolgozik. Most lesz kerek 20 éves nyár végén, arra gondoltak a szüleim, hogy meglepik egy új laptoppal. Múltkor ránéztem, jelenleg valamilyen régebbi Dell Inspironja van, 4. generációs i5 van benne, 15,6 colos a gép. Ők sajnos anyagilag nem állnak túl jól, ezért nem is engedhetik meg nagyon, hogy új gépet vegyenek, ezért szeretnének a szüleim segíteni.

Nagyjából bruttó 500-as határig milyen gépet érdemes venni egy ilyen srácnak?

Gondolom legyen jó billentyűzet, erős processzor, 16 giga ram legalább meg SSD. Valami ötlet?

Nem feltétlenül ragaszkodunk teljesen új géphez, értem ezalatt, hogy hardveraprón szoktam látni rengeteg újszerű, pár hónapos, sok garis laptopot a bolti árnál jelentősen kedvezőbb értékben is.

2021. máj. 24. 12:31
1 2
 1/13 Alex Fly ***** válasza:
67%
Én néznék egy használt, felújított felsőkategóriás üzleti gépet. Bőven áron alul évekig használható laposokat lehet kapni ebben a kategóriában.
2021. máj. 24. 12:58
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Kövezzetek meg, de én ajándékba soha nem vennék használt cuccot, max autót.
2021. máj. 24. 13:14
 3/13 A kérdező kommentje:

Első körben én ezt néztem ki, +8gb rammal és 256 helyett 512gb SSD-vel:

[link]

2021. máj. 24. 13:17
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom, számomra az ilyen típusú laptopok mindig kicsit tularazottnak tűnnek.

Én fél éve vettem 200 ezer forintért egy Lenovo laptopot szintén programozásra (Java nyelv, Intellij környezet)

AMD ryzen 5 4000Series a proci

Vidikari integrált

20gb ram(16al rendeltem de 20at kaptam többet ense tudok mondani erre)

Mondanom se kell, hogy nagyon szépen teszi a dolgát.

Hátránya, hogy műanyag a ház bár nagyon esztétikus és jó minőségű érzetet ad.

És a képernyő az TN paneles.

De én nem szívesen fizetnek plusz 300 ezret azért, hogy femhazas legyen és jobb minőségű kijelzője legyen.

Persze ez egyéni preferencia kérdése.

2021. máj. 24. 14:22
 5/13 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezeket is megnézném.

2021. máj. 24. 14:23
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Sose fogom megérteni miért hiszik egyesek, hogy a megleptetés a világ legjobb dolga. Kokréta k.rvasz.r ötlet, és kb soha nem találod el, amit a másik akar. Szóval mielőtt kidobsz az ablakon fél milkát, talán menjetek már oda a gyerekhez és ugyan kérdezzétek meg, hogy Ő mit akar.
2021. máj. 24. 14:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 6-ossal. Inkább a pénzt adjátok oda neki és akkor azt beleteheti egy olyan gépbe, amilyet tényleg szeretne. Nem lehet tudni mire vágyik. Vannak, akik 1-2 márkából hajlandóak csak választani. Van aki használtat nem akar. Valaki üzleti laptopot akar a jobb összeszerelési minőség miatt, más inkább fele annyiért vesz egy gamer laptopot. Lehet, hogy inkább kisebb gépet szeretne, hogy könnyebben tudja hordani a suliba vagy bármi elképzelhető.
2021. máj. 24. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a témában én sem javasolnám a meglepetést és ahogy előttem is írták inkább a pénz, és akkor olyat vesz amilyenre tényleg szüksége van vagy szeretne.
2021. máj. 24. 16:42
 9/13 anonim ***** válasza:
500 ezerből már tuti nem használtat vennék! Érdemes olyat venni, amin mondjuk Free DOS-t adnak oprendszernek, majd rá lehet húzni utána bármit. Linuxot ingyen, Windows-t meg pár ezer Ft-ért. Így jelentősen olcsóbb lehet a laptop. Továbbá megnézném az akciós gépeket, simán lehet egy frankót ennyi pénzért összehozni, amivel úgy tud majd programozni, mint a kisangyal :)
2021. máj. 24. 16:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Még az a szerencse, hogy programozáshoz nem kell nagyon erős gép, pár kivételtől eltekintve. Mondjuk ha 3D játékfejlesztésre használja akkor igen.

Vagy ha Angularral fejleszt, esetleg NodeJS-szel, ott jól jön egy gyors SSD a rengeteg kisfájl miatt.

De alapvetően egy Core i5 CPU, egy 8-16 GB DDR4 RAM és egy átlagos mai SSD is bőven megteszi egy nagyobb kijelzővel. A sebesség nagyon sok esetben szoftverekkel befolyásolható.

2021. máj. 24. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!