Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol/hogy/miből tudnék C++-t...

Hol/hogy/miből tudnék C++-t tanulni?

Figyelt kérdés
Eddig C#-ot használtam (elég régóta, már elég jól kenemvágom :D), de bele szeretnék kóstolni a C++-ba. Éppen ezért nem egy teljesen kezdőknek való tanulási forrás kéne, hanem valami gyors, haladó, stb.
2010. aug. 24. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

A C++ egy része C így elsőre C-t kéne tanulni legalább annyit, hogy mik a pointerek, standard library (memcpy, memset stb). Aztán C++ referencia, template, többszörös öröklés STL stb.

Azért ne rögtön haladó könyvvel kezd, mert fogalmad se lesz a feléről se annak, amit az ír, mivel feltételezi azt, hogy ismered a C-t is alapszinten.

Ezt tanulmányozd át mindenképpen az alapozáshoz:

[link]

Aztán a C függvényeket sem árt tudni amihez elég egy referencia anyag:

[link]

Végül egy haladó C++ könyv, ami feltételezi a fentiek meglétét:

[link]

Ez jó egyetemi tankönyv haladó szintűeknek.

Végül egy profiknak való könyv:

[link]

2010. aug. 24. 14:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Szóval a C standard library olyasmi, mint .NET-ben a System névtér, C++ ban az STL pedig olyasmi, mint .NET-ben a Generic, LINQ stb magasabb szintű OOP dolgok. Itt persze hozzá kell szonkni, hogy minden primitívebb sokkal. amit .NET-ben a GC megoldott azt most neked kell kézzel megoldani, majd később megírni eg GC-szerű valamit. Minden megvan itt is, példál van IComparable-hez hasonló, meg Van List<> hez hasonló is csak minden alacsonyabb szintű. Nincs például reflection, se dynamic.

Később ha már tudod a dolgokat átállhatsz C++0x-re. Ebben már vannak új .NET-es dolgok, mint például lambda expression, implicit típusú lokális változó, automatikus inicializálás, Tuple, meg még egy csomo olyan, ami .NET ben nincs is. indeképpen Visual Studio 2010-et ajánlom, abban van normális intellisense és mindig alegújabb C++ változathoz van fordító.

2010. aug. 24. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért azt nem javaslom, hogy C-vel kezdj, a C egy része a C++-nak (nagyjából), és nem a legkönnyebb része. Sokkal egyszerűbb, ha C# stílusban kódolsz C++-t, és szép lassan szoktatod magad a dolgokhoz.

Forrásom például a Stroustrup féle könyv, ami ugyan nem ingyenes, de ha keresgélsz, biztos találsz forrást.

2010. aug. 24. 15:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Majd ha megkezdődik a suli és lesz időm, nekiállok a dolognak, addig is nyárvan! :D
2010. aug. 24. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a fokozatosság a lényeg. Nem azt írtam, hogy C-ben a Quake3-at kell megírni, csupná at, hogy a legalapvetőbb dolgokat érdemes átnézni. Én a fenti tanulási stratégiát választottam és nem bántam meg. Neki lehet ugrani a Bjarne könyvenk is, de hogy egy kukkot nem fog érteni belőle a kérdező az is biztos.
2010. aug. 24. 16:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Erős C# múlttal szerintem nem fog semmi problémát okozni a Stroustrup féle könyv. Viszont a C egy rossz alap. A C++ pont azért van, hogy ne kelljen C-ben kódolni, és mégis legyen hatékony, rendszerprogramozó nyelvünk. A C++-t úgy kell megtanulni, hogy C++-ban kódolsz, nem C-ben.
2010. aug. 24. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!