Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez most tényleg igaz?

Ez most tényleg igaz?

Figyelt kérdés

A 444.hu-n olvastam egy cikket. Abban az van írva, hogy akinek nincs diplomája, az nem is informatikus?

"Charaf dékánt többek között arról kérdezték, hogy mi a véleménye a pár hetes vagy hónapos informatikusképző tanfolyamokról. Hát annyira nem jó, hogy a válasza végén kimondta:

“Diploma nélkül nem informatikus az informatikus, legfeljebb kékgalléros asszisztens.”

A “kékgalléros asszisztens” különösen összetett szitokszó, hiszen a kékgalléros fizikai munkást jelent. Nem világos, hogy a dékán arra gondolt-e, hogy a nem diplomás fejlesztők sima melósok, vagy arra, hogy ennél is rosszabbak, vagyis a sima melósok segédei"

2021. máj. 14. 16:07
A kérdező szavazást indított:
Igaza van a dékánnak. Ezek csak kódmajmok.
Nem kell diploma. Csak tudás kell.
Diploma is kell és tudás is.
31 szavazat
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Óvok mindenkit attól, hogy népszerűséget keresve hirdesse azt, hogy nem kell diploma. Diploma nélkül nem informatikus az informatikus, legfeljebb kékgalléros asszisztens.

Mekkora az informatikushiány Magyarországon?

Pár hete a magyar sajtóban több helyen, így a növekedés.hu-n is megjelent azaz információ, hogy Magyarországon 44 ezer IT szakember hiányzik. De ahogy említettem, az informatikusok között érdemes kategorizálni. Ha azt kérdezzük, hogy mennyi diplomás, vagyis a szakmájában elmélyült informatikus hiányzik a piacról, akkor számuk öt-tíz ezer fő közé tehető.

2021. máj. 14. 16:20
 2/15 A kérdező kommentje:

Hogy látja: hány éves korban érdemes elkezdeni az informatika-oktatást?

Az informatikus szakmában az egyik legfontosabb készségnek a problémamegoldó képesség számít. Ezt pedig már az óvodában is lehet fejleszteni.

A programozás alapjait pedig 13-14 éves kortól el lehet kezdeni, pláne, ha a gyereket érdekli a téma.

2021. máj. 14. 16:36
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Állami szférában igaz az a megállapítás.

Bár ott nem a tudás számít, hanem milyen papírod van.

Általában aki tényleg jó, unja a felsőfokú képzést,

mert már messze jár attól amit ott nyújtani tudnak,

a mateknak is olyan szintjét erőltetik,

amit max 1-2 helyen lehet hasznosítani.

[link]

2021. máj. 14. 16:40
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

"A programozás alapjait pedig 13-14 éves kortól el lehet kezdeni, pláne, ha a gyereket érdekli a téma."

Én is ennyi idősen kezdtem, azóta elrepült 20 év. :-)

2021. máj. 14. 16:42
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

Nem érdekel a diplomád sok céget, a lényeg, hogy termelj nekik elegendő profitot. Vagy 10 ilyen kérdést láttam itt fél év alatt. Lehet nélküle informatikus az informatikus. Max valamilyen területre nem kerül be, vagy nagyon nehezen.

Végül a lezárás: igaza van neki, mert itt pár HÓNAPOS kurzusokrol van szó. Itt évekről beszélünk, nem hónapokrol.

2021. máj. 14. 16:57
 6/15 A kérdező kommentje:
A hármasnál valahogy úgy érzem, magyarázni akarja, hogy miért is nincs semmi köze a matekhoz. Azt azért sok mindenki tudja, hogy a matematika a programfejlesztés magva. Aki olyat állít, hogy a matekot erőltetik, az biztos, hogy inkább magában kell, hogy keresse a hibát.
2021. máj. 14. 17:12
 7/15 anonim ***** válasza:
68%

A dékán azért mondta ezt, mert kell az iskolának a fej-kvóta.

De amúgy meg ha belegondolsz és elvégzel 4-5 év alatt egy egyetemet szakirányon, feltételezhetően szakoktatókkal, akiknek azért van is egy kis köze a témához, nos szerintem az azért nem hátrány.

Mellesleg akinek tudása van, annak már diplomája is lehetne... :-)

(Bár manapság fűnek-fának osztogatják a diplomákat is. ...csak döljön a zseton...)

2021. máj. 14. 17:22
 8/15 anonim ***** válasza:
67%

Az elmúlt +10 évben soha nem használtam azt a matekot amit ott tanítottak.

99.9% -ban elegendő volt a középiskolai szint.

1 alkalommal nyúlt túl rajta, egy hangya ... nyit.

2021. máj. 14. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
43%

#7: igen, az államilag finanszírozottnál mindig túljelentkezés van,

a pontok pedig messze magasba, ma már esélyem nem lenne bekerülni,

maximum a fizetős - költségtérítős részre, ahol azért van üres hely.

Viszont ha már fizetős, akkor sokan a BootCamp -felé mennek,

mert gyorsan meg van, pár hónap, és magas fizetést igénkre,

de azok tényleg "kékgalléros" képzők, bár még annak is elég gyengék.

Ahol pedig már meg van a tudás, mert érdekli és megtanulta.

Az a felsőoktatásban unja magát, és inkább elmegy pénzt keresni.

Sok ilyennel össze futottam már, és kiváló munkatársak voltak.

És sajnos sok olyannal is aki a végig magolta, meg lett a diplomája, de ebben kimerült a képességei.

Tehát a diploma se garancia, és lehet még a egy "kékgallérossal" se ér fel.

2021. máj. 14. 17:36
 10/15 anonim ***** válasza:
34%
A melóhelyem durva fizikai szimulációkat végez, találd ki ki csinálják? Hát a matematikusok és fizikusok akiket alkalmaz. Ugyanis spiler alert: olyanokat is képeznek. Nem a programozónak kell mindent is megcsinálni, ilyet csak sz.ros sufnicégek akarnak, normális cég nem. Ennyit arról mennyire kell a matek.
2021. máj. 14. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!