If összehasonlítás PHP-ban?
Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem értek a PHP-hoz, de úgy alakult, hogy valamit meg kell csinálni benne. Szóval a problémám a következő:
Van egy ilyen lekérdezésem:
// Get appointments
$record_id = $this->db->escape($this->input->post('record_id'));
És szeretnék vele egy ilyen vizsgálatot csinálni:
if ($record_id == '36')
{
$where_clause = ....
}
else
{
$where_clause = ....
}
A konkrét probléma az, hogy mindig az else ágba lép valamiért, holott tudom, hogy aktuálisan a recor_id az adatbázisban 36-os értéket képvisel. Valamit gondolom rosszul hasonlítok össze, vagy a $record_id adatszerkezete nem olyan egyszerű, ahogy én elképzelem azt. Próbáltam kiíratni echo-val, de akkor csak egy ilyen hibát kapok vissza:
"A betöltés nem fejeződött be egy váratlan esemény miatt:"
'36'{"appointments":[],"unavailables":[]}
Na de hol a lekérdezés amúgy?
Ami a kódból látszik, hogy egy POST -ban küldött értéket vizsgálsz csak, semmi köze adatbázishoz a kódnak, szerintem túlságosan lecsonkítottad :)
A lekérdezést csak azért vettem ki, mert gondoltam nem lényeges a kérdés szempontjából és gyorsabb volt leírni. Egyébként ez:
$where_clause = $where_id . ' = ' . $record_id . '
AND ((start_datetime > ' . $start_date . ' AND start_datetime < ' . $end_date . ')
or (end_datetime > ' . $start_date . ' AND end_datetime < ' . $end_date . ')
or (start_datetime <= ' . $start_date . ' AND end_datetime >= ' . $end_date . '))
AND is_unavailable = 0';
Másik esetben pedig ugyanez, csak nincs benne a $where_id összehasonlítás az elején
Igen így valóban nem lényeges ha a lekérdezés csak utána van.
Ha el van pl űrlapból POSTolva a record_id 36 akkor belemegy az if részbe, ha nincs akkor nem.
Nem azért de kipróbáltad aposztrófok nélkül is???
if ($record_id == '36')
if ($record_id == 36)
a var_dump($POST) dolog működött, ez van benne:
Array ( [record_id] => 36 [start_date] => 2021-05-09 [end_date] => 2021-05-16 [filter_type] => provider ) {"appointments":[],"unavailables":[]}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!