Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy működik a Windows rendsze...

Hogy működik a Windows rendszerigénye?

Figyelt kérdés
Nem értek a Windows rendszerhez, de érdekel, hogy mégis hogy működik a dolog. Például Mac-en egy alkalmazás telepítésekor írja annak igényeit, mondjuk hogy Os x 10.10 vagy újabb. Tehát működne az alkalmazás egy 10.13 verziót futtató gépen is. A Windows gépeknél van ilyen? Mondjuk ha az app azt írja, hogy Windows 7 kell neki, az működne egy windows 8-on is? A válaszokat előre is köszönöm!

2020. máj. 25. 23:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem írja, de 99%-ban futna azon is. Szerintem lehet a 6-os Néró is telepíthető win10-re pl...igaz nem próbáltam. (valami őslemezen még ott van)
2020. máj. 25. 23:33
 2/3 belapus ***** válasza:

Amennyiben folyamatosan frissül egy alkalmazás, akkor előbb-utóbb ( ez a fejlesztő érdeke volna ) bekerül(ne) a rendszerigény leírásába, hogy Windows 7 vagy annál újabb.

Általában működnek az újabb rendszereken is a régebbi szoftverek, de előfordulhat, hogy egyes funkciói nem használhatóak.Elképzelhető, hogy egyes esetekben a Programkompatibilitási hibaelhárító futtatása javíthat a dolgon.

2020. máj. 26. 06:35
 3/3 EgyGabor ***** válasza:

Ez nem igazán rendszerigény szerintem (az a RAM , CPU stb. lenne).

Windows nagyon kompatibilis. Ez az egyik átka is, mert nagyon sok évtizedes legacy funkciónak kell ehhez maradnia.

E mellett ha valami mégse futan akkor az adott programot tudod kompatibitási módban futtatni (más felbontás, más OS verzió, stb.).

Ez tipikusan akkor hasznos ha az "okos" fejlesztő Win verziót tesztel és ő maga nem hagyja futni a programját mert csak.

Vagy ha pl. teljesen rosszul méreteződik a mai felbontásokban egy progi amit akkor írtak amikor még VGA volt és nem képzeltek el 4K, stb.stb.

2020. máj. 27. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!