PHP4 változatot érdemes tanulni leírás alapján vagy már újabbat érdemes?
Ha ilyen "Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" könyvem van, megéri ilyen leírás alapján megtanulni, vagy már újabb változatot érdemes tanulni?
Nem a gyorsaságra megyek, hanem az alaposságra.
PHP 8-nál tartunk jelenleg. A PHP 4 már eléggé elavult, mind szemléletmódban, mint verzióban. Én inkább hagynám azt a tananyagot és inkább keresnék valami aktuálisat.
Például:
Ez csak az alapokat tanítja meg, de arra nagyon jó.
A világon semmi bajod nem lesz, ha abból a könyvből tanulszm amit a kérdésedben említettél.
A programozási nyelvek általában visszafelé kompatibilisek saját magukkal, illetve a korábbi verzióikkal. Ez azt jelenti, hogy egy korábbi rendszer szerint megírt programot képes futtatni egy újabb interpreter is.
Akkor szokott gond lenni, ha a fejlesztés iránya megváltozik, mert ekkor a kompatibilitásnak annyi lesz. Erre példa a python, ahol a nagy verzióváltás magával hozta azt is, hogy a korábbi munkákat át kellett dolgozni, azok változtatás nélkül már nem futottak az új értelmezőn.
A php ahogy én tudom nem szenvedett el efféle törést, tehát, az általad tanultak később is felhasználhatók majd, ha a nyelv egy újabb változatásra térsz át.
Mindenesetre, a nyelvek tanulásakor [hacsak nincs komoly ok az ellenkezőjére] ajánlott a legfrissebb verziót követni.
Ha te beéred otthoni, hobbi fejlesztgetéssel, és az igényeid sem túl nagyok, akkor egészen biztos, hogy elég a php4-et tanulnod.
A későbbi verziók mindig bővebbek a korábbiaknál, több lehetőséget tartalmaznak ugyan, de több a tanulnivaló is.
Én merem feltételezni, hogy neked, kezdésnek, elég lesz a php4 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!