Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP4 változatot érdemes...

PHP4 változatot érdemes tanulni leírás alapján vagy már újabbat érdemes?

Figyelt kérdés

Ha ilyen "Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt" könyvem van, megéri ilyen leírás alapján megtanulni, vagy már újabb változatot érdemes tanulni?

Nem a gyorsaságra megyek, hanem az alaposságra.

2021. ápr. 16. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

PHP 8-nál tartunk jelenleg. A PHP 4 már eléggé elavult, mind szemléletmódban, mint verzióban. Én inkább hagynám azt a tananyagot és inkább keresnék valami aktuálisat.

Például:

[link]

Ez csak az alapokat tanítja meg, de arra nagyon jó.

2021. ápr. 16. 17:50
 2/8 Djjjozsiiiii ***** válasza:
100%
Van abból a könyvből újabb verzió, php 4 már ezer éves.
2021. ápr. 16. 17:57
 3/8 savanyújóska ***** válasza:
Megerősítem az előttem szólókat, már a PHP5 is elavultnak számít, és nemrég kijött a 8-as verzió is.
2021. ápr. 16. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
ezzel együtt kezdésnek jó
2021. ápr. 17. 01:25
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

A világon semmi bajod nem lesz, ha abból a könyvből tanulszm amit a kérdésedben említettél.

A programozási nyelvek általában visszafelé kompatibilisek saját magukkal, illetve a korábbi verzióikkal. Ez azt jelenti, hogy egy korábbi rendszer szerint megírt programot képes futtatni egy újabb interpreter is.

Akkor szokott gond lenni, ha a fejlesztés iránya megváltozik, mert ekkor a kompatibilitásnak annyi lesz. Erre példa a python, ahol a nagy verzióváltás magával hozta azt is, hogy a korábbi munkákat át kellett dolgozni, azok változtatás nélkül már nem futottak az új értelmezőn.

A php ahogy én tudom nem szenvedett el efféle törést, tehát, az általad tanultak később is felhasználhatók majd, ha a nyelv egy újabb változatásra térsz át.

Mindenesetre, a nyelvek tanulásakor [hacsak nincs komoly ok az ellenkezőjére] ajánlott a legfrissebb verziót követni.

Ha te beéred otthoni, hobbi fejlesztgetéssel, és az igényeid sem túl nagyok, akkor egészen biztos, hogy elég a php4-et tanulnod.

A későbbi verziók mindig bővebbek a korábbiaknál, több lehetőséget tartalmaznak ugyan, de több a tanulnivaló is.

Én merem feltételezni, hogy neked, kezdésnek, elég lesz a php4 is.

2021. ápr. 17. 11:11
 6/8 savanyújóska ***** válasza:
68%
Ez speciel nem igaz, simán lehetnek visszafelé nem kompatibilis törések, pont ez a főverzióváltás lényege, hogy a változások nem feltétlenül kompatibilisek az eddigi verziókkal. Már a 5/7-es verziók között is volt pár ilyen, de most a 8-as sok olyan dolgot, amit eddig megengedett a PHP, de rosszabb kódminőséghez vezetett, száműzött, és konkrétan hibát dob, akár egy olyan kódra is, ami még PHP7 alatt simán lefutott. Szóval első ismerkedésnek programozásra talán alkalmas, de manapság annyi forrás elérhető, hogy nem tartom racionális döntésnek, hogy egy deprecated nyelvvel kezdje az ismerkedést a kérdező, aminek az utóda is már lassan őskövület.
2021. ápr. 17. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
természetesen a 7 nem ugyanaz mint az 5, de ha semmit nem tud még róla, és ez a könyv elérhető, akkor olvassa és csinálja végig ezt.
2021. ápr. 17. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:
90%
A másfeles válaszoló szerintem tisztában van ezzel nagyon jól. Abból gondolom, hogy minden kérdés alá ömleszti a valósággal szöges ellentétben álló mondatait. Ennyire nem lőhet mellé senki.
2021. ápr. 17. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!