Mi szól a PostgreSQL mellett a MySQL-el szemben?
GitLab is PostgreSQL-t ajánlja, nem véletlenül :) Ha éppen neked is upgrade kellene (mint épp nekem most), itt egy részletes leírás hozzá:
Teljesen meg vagyok vele elégedve, MySQL-t már nem tennék fel sehova.
Igazából kritikusan nagy különbségek nincsenek, máskülönben ez a kérdés nem vetődne fel rendszeresen fejlesztői körökben. ;)
Árnyalatnyi különbségek vannak, amik bizonyos dolgokra az egyiket, más dolgokra meg a másikat teszik kissé praktikusabbá, de igazából markáns különbségek nincsenek.
Ezt néztem, és ezek alapján nekem az eltérések azért mutatják, hogy a PostgreSQL egy sokkal stabilabb, több sql funkciót tudó rendszer, ami nagyobb adatbázisoknál kritikus lehet.
A mysql meg ugye fokozatosan építi be ezeket, de kérdés mennyire bírja az alapja..
1.: Az alap akkor is a MySQL...
2.: A legtöbb ember nem Google maps térképeket akar tárolgatni az úthálózatok szövevényes hálózatával az adatbázisaiban, tehát a legtöbb esetben nincs nagy jelentősége, hogy a PostgreSQL hatalmas adatbázisokon esetleg jobban teljesít.
3.: Eleve szarul is hangzik, hogy PostgreSQL, mintha egy francia éppen fosni készülne.
4.: Amúgy meg mindenkinek az a szimpatikusabb, amelyikhez szokott vagy amit használ, amivel dolgozik.
5.: Nem igazán volt olyan feladat, amit eddig ne tudtam volna MySQL-ben megoldani, mert feltétlenül kellett volna a PostgreSQL kibővített funkcionalitása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!