Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért villognak a texturák a...

Miért villognak a texturák a 2d java játékomban?

Figyelt kérdés
Ez alapján a videó alapján csinálom a programom( [link] és én a videóval ellentétben azt szeretném ha a fenyő mindig a player alatt lenne. Logikusnak tűnt hogy ha a comparator függvényt úgy állítom hogy mindig return -1 legyen akkor működni fog erre olyankor villog a fenyő és a player is, ha viszont return 1 van akkor gond nélkül rendereli a playert a fenyő mögé.
2021. ápr. 14. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, rohadtul nem logikus, hogyha egy függvényt átírok valami találom visszatérési értékre akkor az majd működni fog. Az a logikus, hogy valami történni fog, de legkevésbé se fog jól működni. Tanuld meg az alapokat először...
2021. ápr. 14. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Na, már most én az életben nem foglalkoztam Javával, de rákerestem hogy mi is ez a komparátor (ezt javaslom neked is). Érdekes dolgokat ír, például hogy a következő kifejezésnek igaznak kell lennie:

sgn(komparálás(x, y)) == -sgn(komparálás(y, x))

(Az sgn a közkedvelt szignumfüggvény.)

Hiába nézegetem a te megoldási javaslatodat, nem igazán látom át, hogy a +1 hogy lesz egyenlő a -1-gyel.

2021. ápr. 14. 23:59
 3/4 A kérdező kommentje:
fél éve tanulok programozast nem ertek meg ilyenekhez sajnos, de majdnem működött úgy ahogy elképzeltem, azt meg tudja mondani valaki hogy miért villog és akarja olyankor egyszerre mind a kettőt mutatni?
2021. ápr. 15. 08:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

OK. És hogyan oldottad ezt meg?

Logikusan az lehet a villogás oka, hogy te azt mondod, hogy a fa legyen a player mögött, de minden pillanatban visszaáll a default értékre, ami meg azt mondja, hogy a fa legyen a player előtt.

2021. ápr. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!