Python programozás gyerekeknek? Lehetséges?
A programozás nem egy olyan szakma, amit bárki bármikor megért/elsajátít.
Bizonyos kor alatt semmi esély rá. Már gimiben is gázosnak tartom az oktatást, még azok a diákok sem igazán értik az alapjait sem, de gyereknek...
És a játékfejlesztés az egyik legnehezebb, erre nem látok semmi esélyt.
Vannak kifejezetten gyerekeknek szánt, kisebb játékok elkészítésére alkalmas alkalmazások, amelyek a programozás nagyon-nagyon alapjait próbálják átadni:
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
A listában találsz egyszerűbbet is és összetettebet is. Csinálj otthon magad kisebb projekteket, amivel teszteled a működésüket, mechanikájukat és válassz ki egyet, amibe belemélyedsz és közben nagyon alap játékokat tanítasz elkészíteni. Akár kiválaszthatsz egy már létező projektet is, amit újra elkészítetek saját ízlésetek szerint, könnyebb úgy kiindulni, ha már van egy működő dolog.
10x olvastam végig, amíg leesett, hogy ez egy programozási fajta(gondolom).
Hirtelen a Harry Potterre gondoltam😂😂
Kérdező: milyen korosztály?
Ha fiatalabb, akkor inkább Logo-val vagy annak egy látványos változatával, Scratch-el (a gyerekek jobban szeretik a látványos, színes, izgő-mozgó dolgokat) kezdenék
#4: a felsorolásához:
- [link] - ez egy (többnyire) magyar nyelvre fordított, interaktív, Scratch-en alapuló feladatos oldal
- könyvnek például ott van Carol Vorderman Programozás gyerekeknek ( [link] ) című könyve - (emlékeim szerint, rég járt a kezemben a könyv) ő is Scratch-el kezd, majd átmegy Pythonra
To all: a programozás fiatal korban való tanításának nem az a célja, hogy mindenkiből programozót faragjanak, hanem hogy a nebuló figyelmét felkeltsék, az átlag felhasználónak is legyen halvány fogalma az algoritmikus problémamegoldásról, a programozás iránt érdeklődők meg már rendelkezzenek erős alapismeretekkel, ne kelljen az egyetemen ezzel felesleges köröket róni
8-as: 13 éves
És igen, én is arra gondoltam, hogy fejlődjön a logikai gondolkodása... Stb.
(mellesleg programozónak készül)
#9 én is pont akkor kezdtem el barátkozni szkriptnyelvekkel.
Szerintem is jókat írt #4-es válaszoló, minél látványosabb nyelv kell elsőre, amiben már az elején van sikerélmény és nem csak konzolra kiírva lát eredményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!